Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Ajankohtaista / Tarinatalo Tuutti avattu
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 20.10.17 - klo:13:16 »
Mikä?  ”Tuutti on täynnä elämää” sanotaan tunnuslaulun riimityksessä.
Keravalaisen Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen eli Talkoorenkaan harrastajakirjoittajille on kesän kynnyksellä avattu sähköisen verkon kautta toimiva julkaisu- ja keskustelukanava. Se on kokeiluvaiheessa ja kutsumme nyt yleisöä tutustumaan siihen.  Kaikenlainen palaute otetaan mielihyvin vastaan.  Asialla on Hyvinvointiakatemian kirjoittajaryhmä, joka edustaa osaa keskuksen monipuolisesta toiminnasta.

Miksi ja mitä?  Idea syntyi tarpeesta saada omille teksteille joku julkaisupaikka ja
Keskuksen johto näytti vihreää valoa. Teknisen toteutuksen hoitaa Talkoorenkaan oma webmaster. Tuutin yksinkertaisen formaatin pohjana on blogimainen alusta ja kanava toimii keskuksen verkkoportaalin yhteydessä. Tuutissa julkaistaan kirjoittajaryhmän sekä muiden keskuksen piirissä toimivien tekstejä. Niitä voi vapaasti lukea ja kommentoida kuka vaan.
Tuutti onkin samalla myös väylä tekstien jakamiseen iloksi sekä hyödyksi myös laajemmalle yleisölle. Sen kautta voi käydä myös keskustelua kirjoitusten aiheista. Hakuvalikosta löytyvät niin tarinamaiset kertomukset, kuin runot ja aforismitkin. Myös pakinoilla, kolumneilla, kirjeillä jne. on oma paikkansa. Matkakokemuksia on, ja jopa näytelmien kohtauksia tulossa.

Kenelle? Tarinatalo Tuutin runsaudesta riittää kiinnostavaa sisältöä monenlaisen kävijän tarpeeseen. Vertaislukijat saavat ideoita siihen, miten työstäisivät omia tarinoitaan. Nuorempi polvi tietoa isovanhempien ja omien vanhempiensa elämistä. Opiskelijat kokemustietoa esim. opinnäytetyöhön, tutkijat tietoa mitä kannattaisi tutkia. Tiedotusvälineet löytävät aineistoa senioriväen asioita käsitteleviin teemoihin. Haluavat ehkä myös julkaista Tarinatalon kirjoituksia. Kehittämishankkeiden vetäjät ja hoivatyön palvelut löytävät seniori-ikää lähestyvien ja sitä varttuneempien ihmisten kokemuksista, ajatuksista tietoa sekä ideoita omaan työhönsä.  Myös vapaaehtoistyön- ja järjestöväen toimijat saavat vinkkejä omaan toimintaansa. Kokemustarinoista poimituista, eri aikakausien tavoista, arvoista ja asenteista, leikeistä, hyödykkeistä ym. voi koota perinnetiedon sanastoa ja arkistoa. Sitä kehitellään myöhemmässä vaiheessa, jos löytyy rahoitusta.
Tarinatalo Tuutti, Suomi100 ja ARMAS -festivaali
Tuutti on toteutettu Suomi100 -juhlavuoden merkeissä ja se on mukana valtakunnallisessa
ARMAS -festivaalin ohjelmassa 1.10.-15.10.2017. Tuo uusi festivaali on seniori-ikää lähestyvien kulttuurin tekijöiden ja -kuluttajien tapahtuma, jossa juhlitaan myös ikääntyvien luovuutta.

Kommentteja voi kirjoittaa julkaistujen tekstien perään varatuille sivuille tai koko sivuston palautelomakkeeseen. Mielipiteensä voi myös ruksata tähtipisteytyksellä.
Tuutti löytyy verkosta nimellä googlettamalla tai osoitteesta www.talkoorengas.fi/tarinatalotuutti.

Lisätietoja ja yhteydenottopyyntöjä:
Marjasinikka Väänänen puh. 044-5900179, meili: ms.vaananen@storyway.fi
Talkoorengas puh. 045-6129779 klo 9-14, meili: toimisto@talkoorengas.fi
 
2
Ajankohtaista / Järjestöt lääkkeenä yksinäisyyteen!
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 16.01.17 - klo:14:27 »

Järjestötoimintaan mukaan vetää halu tutustua uusiin ihmisiin, mutta myös tarve olla avuksi muille sekä tarve saada mukavaa ja mielekästä tekemistä. Ja näitä osallistuminen myös tarjoaa, kertovat tuoreen RAY tukee -barometrin tulokset.
RAY tutki järjestötoimintaan osallistumisen motiiveja ja toiminnasta saatuja hyötyjä. Ensimmäistä kertaa toteutettuun RAY tukee -barometriin vastasi 1551 RAY:n avustusta saavan järjestön toimintaan osallistunutta.
Talkoorengas osallistui RAY tukee – barometrin aineistonkeruuseen, jossa selvitettiin matalan kynnyksen toimintaan osallistuneiden näkemyksiä.
Kyselyyn vastaajista 85 % vastasi tärkeimmäksi motiiviksi halun auttaa muita ihmisiä. Muita motiiveja olivat (n. 30 %) kertoi halun tutustua uusiin ihmisiin ja halu saada kivaa ja mielekästä tekemistä (n. 40 %). Yli 50 % vastaajista oli osallistunut 12 viime kuukauden aikana Talkoorenkaan toimintaan 1-3 kertaa viikossa, 25 % 1-3 kertaa kuukaudessa, loput enemmän tai vähemmän.
Osallistujien kokemat hyödyt järjestöjen toimintaan osallistumisesta vastasivat pitkälti heidän odotuksiaan. Muiden ihmisten auttaminen nousi tärkeimmäksi saaduksi hyödyksi n. 85 % ja kiva ja mielekäs tekeminen 50 %:lla vastaajista. Uusiin ihmisiin tutustuminen on koettu tärkeäksi 65 %. Vastaajista 20 % näki tärkeäksi myös toiminnasta saadun uuden tiedon ja uusien asioiden oppimisen. Tärkeäksi hyödyksi nousi myös toiminnan mukanaan tuoma ryhmään kuulumisen tunne sekä vaikuttamisen mahdollisuus.
Yli 40 prosenttia vastaajista myös arvioi, että he eivät olisi saaneet vastaavia hyötyjä mistään muusta toiminnasta.
Yhteensä Talkoorenkaan vapaaehtoiset tekevät vuosittain liki 12 000 auttamistuntia eri toiminnoissa. Avunvälityskeskuksen rekisterissä oli vuoden lopussa aktiivisia vapaaehtoisia yli 200, joista miesten osuus on liki 20 %.
Mikä RAY tukee –barometri on?
Se on RAY:n tilaama ja Ramboll Management Consultingin ja Taloustutkimuksen toteuttama kysely. Kysely kartoittaa RAY:n avustusta saavien järjestöjen toiminnassa mukana olevien avunsaajien ja vapaaehtoistyöntekijöiden toiminnasta saamia hyötyjä. 
Ensimmäisen barometrin toteutukseen osallistui 54 järjestöä, joista Talkoorengas oli yksi. Mukana oli erilaisia matalan kynnyksen osallistumispaikkoja, ylisukupolvista työtä ja sosiaalisia tukiverkostoja vahvistavia toimintoja, vapaaehtoistoimintaa, eri väestöryhmien yhteiskuntaan integroitumista ja vähemmistöjen asemaa vahvistavaa toimintaa, vertaistukiryhmiä ja muuta vertaistoimintaa sekä yleisesti syrjäytymistä ehkäiseviä hankkeita
Mitä muuta!
Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen toiminta vahvistaa ja lisää yhteisöllisyyttä Keravalla. Toimitilamme ovat päivittäin ahkerassa käytössä ja uusia yhteistyökuvioita ja auttamisen muotoja kehitellään tarvittaessa, tavoitteenamme on saada mukaan mahdollisimman monia eri tahojen toimijoita. Hyvinvointiakatemian luennoilla sekä harrastustoiminnassa kävijöitä ja osallistujia tilastoidaan vuosittain, kävijöitä on keskimäärin noin 10 000. Näistä, ei - ohjatuissa toiminnoissa kävijöitä reilu 3000 henkilöä. Lisätietoja www.talkoorengas.fi, meidät löytää myös Facebookista!3
Ajankohtaista / Tervetuloa meille vapaaehtoiseksi <3
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 16.01.17 - klo:14:19 »
Minkälaisia asioita sinä tekisit vapaaehtoisesti? Mikä olisi sinusta niin mielekästä tekemistä, että siitä saisi niin paljon iloa omaan elämäänsä, ettei edes miettisi palkankorotusta, mainetta, pokaaleja tai kunniamerkkejä?
Haluamme nyt herätellä ihmisiä toimimaan hyvän elämän puolesta, niin oman kuin naapurinkin. Vapaaehtoistyötä tehdään monissa eri paikoissa, monenlaisten ihmisten voimin ja parissa. Aina ei välttämättä tule edes ajatelleeksi, mikä kaikki toiminta on itse asiassa vapaaehtoistyötä ja miten suuri merkitys sillä on yhteiskunnassamme.
Talkoorenkaassa vapaaehtoisia on tänä päivänä yli 200 ja vuosittain he tekevät reilusti yli 10 000 tuntia auttamistyötä eri toiminnoissa..mistä heidät on tehty? Eletyistä vuosista, iloista, suruista ja kokemuksista, erehdyksistä ja oivalluksista, heittäytymisestä ja itsensä likoonlaittamisesta. Tervetuloa ottamaan tarkemmin siitä selvää meille!
4
Ajankohtaista / Tilavaraukset nyt netissä!
« Uusin viesti kirjoittanut Atktuki 08.11.16 - klo:09:09 »
Heissan!

Nyt on mahdollista lähettää tilavarauspyyntöjä nettisivuiltamme, verkkoasiointisivulta.
http://www.talkoorengas.fi/verkkoasiointi.php

Jos lomakkeen käytössä tai toiminnassa ilmenee ongelmia ota yhteyttä pc- tukeen, pc-tuki@talkoorengas.fi

Hyvää talven alkua!
5
Ajankohtaista / Talkoorenkaan puhelinnumero muuttunut!
« Uusin viesti kirjoittanut Atktuki 10.08.16 - klo:11:47 »
Uusi numero on: 045 699 5850.
6
Ajankohtaista / Maanantaiseurassa 4.4. klo 13 puhutaan erityisherkkyydestä!
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 31.03.16 - klo:12:31 »
Erityisherkkyys ei ole enää monellekaan meille täysin vieras käsite. Erityisherkälle itselle tämä saattaa olla helpotuskin, kun omat piirteet ovat vihdoin tunnistettavissa. Jokaisessa meissä on enemmän tai vähemmän herkkyyttä, herkkyys on siis inhimillinen piirre.
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Maanantaiseuraan 4.4.
klo 13 alkaen, kahvila avoinna!
7
Ajankohtaista / Varaa kalenteriisi Hyvän olon toripäivä lauantaina 9.4.!
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 31.03.16 - klo:12:29 »
Tervetuloa tutustumaan torin tarjontaan ja erilaisiin hoitoihin, joihin voi jo varata aikoja!
8
Ajankohtaista / Hyvää Pääsiäistä!Kiirastorstain ryhmiä peruttu!
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 21.03.16 - klo:15:45 »
Keskus suljettuna ajalla 24.3.-28.3.2016. Avaamme jälleen tiistaina ovet!
9
Ajankohtaista / Maaliskuun Maanantaiseuran luennot!
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 02.03.16 - klo:08:39 »
Luentoihin on vapaa pääsy, kahvila avoinna. Luennot järjestetään Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa (Aleksis Kiven tie 19, Kerava). www.talkoorengas.fi. Lisätietoja: 045 612 9779, toimisto(at)talkoorengas.fi

14.3. klo 13 – 16 Tule kuntoon! – luentosarja, luennoitsijana koulutettu hieroja, oma valmentaja Marjo Kaukinen. Miten edistää omaa terveyttä, toiminta- ja suorituskykyä liikunnan ja ravinnon avulla. Voit testata omia liikunta- ja ravintotottumuksiasi ja näet miten ne tukevat sinun hyvinvointiasi, terveyttäsi ja tavoitteitasi.

3.3. klo 17 – 19, torstai-illan luento: Kuivan ihon hoito ja auringonsuojaus, luennoitsija ihotautien ja psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Helsingin Ihopisteen johtava hoitaja Maria Aitasalo. Kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa lopuksi. Järjestäjänä Suomen Sjögrenin syndrooma-yhdistys ry.

30.3. Tuo tullessas, vie mennessäs – kierrätystapahtuma klo 10 – 14. Sinulla on mahdollisuus tulla tekemään löytöjä ja samalla päästä eroon omista tarpeettomista tavaroista. Voit tuoda tavarat jo tiistaina 29.3. Talkoorenkaan toimistoon klo 9 – 14. Kierrätykseen voi tuoda pieniä määriä esim. astioita, pientä sisustustavaraa, koruja, laukkuja, asusteita, kirjoja ja vaatteita. Huonekaluja tai sähkölaitteita/elektroniikkaa emme voi ottaa vastaan. Tavaroiden tulee olla ehjiä ja hyväkuntoisia. Tapahtuma toimii itsepalveluperiaatteella, jokainen laittaa tuomansa tavarat niitä varten varatuille pöydille. Henkilökunta opastaa tarvittaessa.

9.3. ja 16.3. iPad-tablettikurssi klo 12.30 – 14.30 atk-luokassa. Ota mukaan kurssille oma Applen iPad-tablettitietokone. Kurssilla käydään läpi iPad-tabletin käytön perusasioita. Max 8 henkilöä. Ilmoittautumiset toimistoon 8.3. mennessä, 045 612 9779 tai toimisto(at)talkoorengas.fi. Kurssin vetäjänä Markku Niisinen.

10
Ajankohtaista / Tervetuloa vapaaehtoiseksi!
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 03.02.16 - klo:11:30 »
Minkälaisia asioita sinä tekisit vapaaehtoisesti? Mikä olisi sinusta niin mielekästä tekemistä, että siitä saisi niin paljon iloa omaan elämäänsä, ettei edes miettisi palkankorotusta, mainetta, pokaaleja tai kunniamerkkejä?
Kuvittele itsesi keskelle elämän pyörrettä, näet sen tarttuvan milloin keneenkin ja kieputtavan mitä ihmeellisimmissä paikoissa ja tilanteissa. Kuvittele elämäsi, jossa suuri aalto olisi kerta kaikkiaan tempaissut sinut mukaansa kohti tuntematonta ja pitelisi sinua korkealla harjallaan. Kaikki, mihin tarttuisit, onnistuisi kuin personaltraineriksesi olisi pestautunut itse haltia. Huokailisit vain hymyssä suin, miten ikinä saatkaan aikasi riittämään kaikkeen siihen ihanaan, mitä vielä haluat kokea, nähdä, toteuttaa ja tehdä.
Talkoorenkaan vapaaehtoisena ajattelisit ehkäpä juuri näin. Voisit jatkaa aktiivista elämää, hakea haasteita, ehkä myös vaihtelua ja mahdollisuuksia älyllisen ja fyysisen kunnon ylläpitoon. Saisit runsaasti uusia ystäviä ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.
Haluammekin nyt herätellä ihmisiä toimimaan hyvän, paremman elämän puolesta, niin oman kuin naapurinkin. Vielä löytyy sellaista työtä ja sellaisia alueita, palveluja ja ihmisryhmiä, joiden kohdalla keskittäminen tai perinteinen yritystoiminta eivät ole ratkaisu. Vapaaehtoistyötä tehdään monissa eri paikoissa, monenlaisten ihmisten voimin ja parissa. Aina ei välttämättä tule edes ajatelleeksi, mikä kaikki toiminta on itse asiassa vapaaehtoistyötä ja miten suuri merkitys sillä on yhteiskunnassamme. Ehkä silloin, kun auttaisit jotakuta toista ja voisit luottaa siihen, että vastavuoroisesti myös sinua autetaan, kun sitä eniten tarvitset.
Missä näitä niin ihmeellisiä ihmisiä sitten löytyy? Mistä heidät on tehty ja miten he eroavat sinusta? Meillä Talkoorenkaassa heitä on tänä päivänä yli 200 ja vuosittain he tekevät reilusti yli 10 000 tuntia auttamistyötä eri toiminnoissa..mistä heidät on tehty? Eletyistä vuosista, iloista, suruista ja kokemuksista, erehdyksistä ja oivalluksista, heittäytymisestä ja itsensä likoonlaittamisesta, pippurista ja sokerista…tervetuloa ottamaan tarkemmin siitä selvää meille!
Kevään vapaaehtoistyön kurssi pidetään tiistaisin 1.3., 8.3., 15.3. ja 22.3. klo 12–16. Järjestämme vapaaehtoistyönkurssin yhteistyössä SPR:n, Hopeahovin ja Helmiinan, Keravan kotihoidon sekä terveyskeskuksen fysioterapian kanssa. Kurssi pidetään Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa, Aleksis kiven tie 19, Kerava. Kurssi on maksuton. Lisätiedustelut ja ilmoittautumiset 25.2.2016 mennessä avunvälitykseen, puh. 045-879 9666 tai avunvalitys@talkoorengas.fi.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10