Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Toiminnanjohtaja

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
16
Vanha lankanumero toimii vuoden loppuun!

17
Leo Lehmusruusun maisema, kukka-ja henkilökuvia seinillämme, tervetuloa!

18
Tervetuloa kierrättämään!

19
Haluatko alentaa stressitasoasi mukavalla tavalla? Haluatko levätä ja virkistyä? Tule syvärentoutumaan tasapainottavassa sointumaisemassa!
 
•   Se auttaa vapautumaan jännitteistä ja stressistä, hyödyntäessään äänienergiaa.
•   Se on luonnollinen, miellyttävä ja tehokas tapa vahvistaa kehon ja mielen tasapainoa ja siten edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Makuualustalla mukavasti maatessa rentoutetaan aluksi koko keho varpaista päälaelle asti. Näin valmistellaan koko olemuksesi vastaanottamaan harmoonisten äänten ja värähtelyjen parantavaa voimaa.
Symbaalien ja muiden luonnollisten soittimien erityiset ylä-äänet antavat mielelle mahdollisuuden rauhoittua. Sointujen värähtelyt auttavat lihaksia ja hermostoa rentoutumaan entistäkin syvemmin, jonka tuloksena koko kehon stressitaso alenee.

   Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa alkaa syksyn aikana sarja, jossa näitä syvärentoutuksia on mahdollisuus kokeilla käytännössä. ”Sointukylvettäjänä” toimii psykologi ja mindfullness-ohjaaja Kylli Mirell, joka vetää Hyvinvointiakatemiassa myös viime keväänä suosituksi tullutta mindfulness-ryhmää. Mindfullness-ryhmä kokoontuukin juuri ennen syvärentoutusta kello 15–16.30, joten keskiviikkoiltana on hyvät mahdollisuudet pyhittää vaikka koko iltansa harmonian etsintään. Syvärentoutukset tasapainottavassa sointumaisemassa jatkavat tästä illalla kello 17-17.45 aina 10.9. alkaen ja jatkuen 19.11 asti.. Syvärentoutuksen hinta on viisi euroa per kerta tai vaihtoehtoisesti 40 euroa kaikki kymmenen kertaa, joina ryhmä kokoontuu. Ryhmään mahtuu enimmillään 20 osallistujaa, joten siihen on ilmoittauduttava toimistoon 8.9. mennessä, puhelinnumeroon (09) 294 0930. Voit ottaa mukaan oman makuualustan ja päälle mukavat väljät vaatteet. Kannattaa myös muistaa Kylli Mirellin Maanantaiseurassa pitämä luento onnellisuudesta 15.9., jos haluat tutustua tunne- ja tietoisuustaitojen mahdollisuuksiin tarkemmin. VAPAAEHTOISEN HYVINVOINTITYÖN KESKUS, Aleksis Kiven tie 19, KERAVA. Tervetuloa!
   

20
Ajankohtaista / VAPAAEHTOISENERGIAA
« : 20.08.14 - klo:13:56 »
Talkoorenkaan vakituiset vapaaehtoiset tapasivat keskiviikkona infotilaisuuden merkeissä kesän jäljiltä ruskettuneina ja energisinä. On jälleen aika siirtyä syyskaudelle Vapaaehtoisen Hyvinvointityön keskuksessa. Ilmoittautumisia erilaisiin harrastusryhmiin otettiin vastaan ja ryhmät täyttyvätkin nopeasti. Nyt on siis juuri paras aika varmistaa aktiivinen syksy ja hakea ohjelmalehtinen Talkoorenkaan toimistosta tai kirjastosta.
   Vapaaehtoistyön suhteen todettiin, että nykyiset vapaaehtoiset ovat jokseenkin ylityöllistettyjä. Tarvetta seuraksi esimerkiksi konsertteihin tai tapahtumiin olisi jatkuvasti ja on ilmeistä, että se juuri pitää yllä ikäihmisten aktiivisuutta. Eräässä vanhainkodissa olikin jouduttu surullisena toteamaan, että aktiiviseen elämään kykenevien ikääntyneiden kunto oli laskenut sen jälkeen, kun vakituinen vapaaehtoinen ei ollut enää päässyt käymään katsomassa heitä. Aktiivisessa elämässä kiinni pysyminen onkin usein pienestä kiinni – tarvitaan vain ihminen, jolla on hetki aikaa esimerkiksi käydä hakemassa kirjat kirjastosta ikäihmisen puolesta tai muuten vaan pistäytyä juttu- ja kuunteluseurana ja tuoda näin arkeen sairaalan tai vanhainkodin ulkopuolinen tuulahdus.
   Uusia vapaaehtoisia siis kaivataan kipeästi ja otetaan riemulla vastaan, sillä tarvetta olisi enemmän kuin mihin nykyiset vapaaehtoisemme repeävät. Syksyn aikana alkaakin neljän päivän mittainen vapaaehtoistyön kurssi, jolla voi kouluttautua itselle sopivaan vapaaehtoistehtävään. Kurssipäivät ovat tiistaisin 9.9., 16.9., 23.9. ja 30.9. kello 12–16. Kurssi pidetään Vapaaehtoisen Hyvinvointityön keskuksessa ja sille voi ilmoittautua 5.9. mennessä avunvälitykseen, jonka puhelinnumero on (09)2425106 tai osoitteeseen avunvalitys@talkoorengas.fi.
   Samalla kun lahjoittavat omaa aikaansa, Talkoorenkaan vapaaehtoiset voivat ylläpitää omaa jaksamistaan erilaisissa harrastusryhmissä Hyvinvointiakatemiassa. Vapaaehtoiset saavat myös työnohjausta tehtäviinsä, joten minkään kiperän tilanteen kanssa ei vapaaehtoisen tarvitse pähkäillä yksin. Myös muiden vapaaehtoisten porukasta on paljon tukea ja iloa, sillä paikalla on – kuten tänäänkin nähtiin- taatusti auttavaisia ja aktiivisia ihmisiä. VAPAAEHTOISEN HYVINVOINTITYÖN KESKUS, Aleksis Kiven tie 19, KERAVA. www.talkoorengas.fi.

21
Keskiviikkona 27.8. klo 13

22
Ajankohtaista / ATK-tukitiimin infotilaisuus!
« : 12.08.14 - klo:14:36 »
Tervetuloa tutustumaan tukitiimiin ja tuleviin kursseihin!

23
Ajankohtaista / Ryhdy ystäväksi, tule kurssillemme!
« : 12.08.14 - klo:09:04 »
Ilmoittaudu kotisivuillamme tai sähköpostilla!

24
Mitä kuuluu 90-vuotiaalle Keravalle tänään?  Tervetuloa!

25
Tervetuloa!

26
Luentosarja koostuu seitsemästä luennoista, joista ensimmäinen pidetään 1.9. klo 13 Sinisessä Salissa. Luennoitsijana Marjo Kaukinen, kahvila avoinna!

27
Voit ilmoittautua suoraan myös kotisivuillamme olevassa linkissä!

28
Ajankohtaista / RUNSAIN MITOIN AIKAA? ALA YSTÄVÄKSI!
« : 05.08.14 - klo:11:50 »
Kesän jälkeen on monen ihmisen elämässä edessä valitettava paluu kalenterin ja kellon pariin. Se saattaa nostattaa kysymyksiä siitä, mihin aikani käytän ja onko minulla aikaa ylipäänsä käytettävissä runsaasti vai vähän? Aika on oikullista ja arvokasta ja paljon vaikeammin mitattavaa kuin raha. Jokaisen ihmisen hetki, jonka hän antaa pois itseltään ja käyttää jonkun toisen ihmisen hyväksi, on se mittaamattoman arvokas lahja.

Jos kuulut niihin onnekkaisiin, joilla aikaa on yltäkylläisesti, saattaisi vapaaehtoistyö olla juuri sinua varten. Tai jos löydät ylimääräistä vain tunnin tai pari, sekin on hyvä ja riittävä hetki.

Siksipä Talkoorengas järjestääkin syyskuun aikana neljänä päivänä neljän tunnin kurssin, jonka aikana voi miettiä vapaaehtoistyön aloittamiseen liittyviä kysymyksiä, pohtia omaa tapaansa toimia vapaaehtoisena ja saada siihen koulutusta. Kurssi järjestetään yhteistyössä SPR:n, Hopeahovin ja Helmiinan ja Keravan kotihoidon kanssa. Kurssi alkaa tiistaina 9.9. ja kokoontuu seuraavan kerran 16.9. sekä vielä 23.9. ja 30.9. kello 12–16 Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa, Aleksis Kiven tie 19, Kerava. Kurssi on täysin maksuton. Lisätietoja kurssista saa osoitteesta avunvalitys@talkoorengas.fi tai soittamalla numeroon (09) 242 5106. Kurssille tulisi ilmoittautua viimeistään 5.9.2014 mennessä samaan puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen. Tervetuloa!

29
Perinteisiin kuuluu, että Talkoorenkaan sairaalavapaaehtoiset järjestävät terveyskeskuksessa osastoilla 1 ja 2 sekä tänä vuonna myös Helmiinan potilaille kevätjuhlan. Ohjelmassa oli Eija Karin runonlausuntaa sekä ILONA kuoron laulua. Tänä vuonna halusimme myös juhlistaa ruusulla ja onnittelulaululla jokaista vuonna 1924 syntynyttä potilasta...onnea onnea onnea vaan kaikille 90 vuotiaille <3

30
Ajankohtaista / TAIDE KUULUU SEINILLE
« : 21.05.14 - klo:14:21 »
                                                                   
Galleria Orlow on pieni ja sympaattinen taiteelle varattu tila Vapaaehtoisen Hyvinvointityön Keskuksen Sinisessä Salissa. Koska talo on jatkuvasti täynnä toimintaa, gallerian seinille ripustetut taulut ovat viikoittain kymmenien, parhaimmillaan satojen silmäparien ilona. Pitkin kevätkautta galleriassa on järjestetty useiden taiteilijoiden yksityisnäyttelyitä ja tällä hetkellä seinillä on talon oman kuvataideryhmän kevätnäyttely vielä 10.6 asti.
   Taiteilijoille tila on ilmainen, joten se on loistava matalan kynnyksen mahdollisuus saada taidettaan esille. Talkoorengas tiedottaa näyttelyistä samaan tapaan kuin muustakin talon toiminnasta.  Mahdollisesta myynnistä kukin taiteilija vastaa itse.
   Jos siis etsit paikkaa, jossa tuoda esiin maalauksiasi, valokuviasi tai millä muulla tekniikalla tahansa tehtyä taidettasi, ota rohkeasti yhteyttä Talkoorenkaan sihteeriin sihteeri@ talkoorengas.fi tai puhelimitse 09-2426364. Syksyn ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan, joten nyt on juuri oikea aika varata oma näyttelyaika.
   Jos taas taiteesi on siinä vaiheessa, että taulut ovat toistaiseksi maalamatta, tule katsastamaan kuvataideryhmän kevätnäyttely. Ryhmät pyörähtävät käyntiin taas syksyllä ja silloin niihin on hyvä liittyä myös uutena jäsenenä. Kuvataideryhmän ohjaajana toimii Aleksandr Hazanov, jolla oli itselläänkin galleriassa yksityisnäyttely vuodenvaihteessa. VAPAAEHTOISEN HYVINVOINTITYÖN KESKUS, Aleksis Kiven tie 19, KERAVA. www.talkoorengas.fi. Tervetuloa!

Sivuja: 1 [2] 3 4 5