Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Toiminnanjohtaja

Sivuja: 1 [2] 3 4
16
Tiistaisin kello 18-20 Sippoin Wellness terveysliikunnan viikkoharjoitusten ohjelmassa mm. legendaarinen elävöittävä liikesarja®, leppoisaa meridiaani-ja syvävenyttelyä, kehoäly® harjoittelua, FreeFlow®
energiaharjoittelua sekä itsehoidollista akupainantaa.

Viikkoharjoituksiin voi osallistua ilman aiempaa kokemusta Sippoin Wellness terveysliikunnasta.
Tervetuloa mukaan harjoituksiin

Lisätietoa saat 0452094669 tai kirjoittamalla mailia osoitteeseen: raimo.niemela@suomi24.fi tai terveysliikunta@suomi24.fi osoitteessa Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus, Aleksis Kiven Tie 19
Lisätietoa Sippoin Wellness terveysliikunnasta: www.kehoeetikko.blogspot.com

17
Ystäväpalvelu - ja vapaaehtoistyön kurssi
Kurssin kesto on neljä päivää: ti 12.2., ke 27.2., ti 5.3. ja ke 13.3. klo 12–16.
Järjestämme vapaaehtoistyönkurssin yhteistyössä Keravan seurakunnan, SPR:n,
Hopeahovin ja Helmiinan sekä Keravan kotihoidon kanssa. Kurssi pidetään
Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa, Aleksis kiven tie 19. Kerava.
Kurssi on maksuton. Lisätiedustelut ja ilmoittautumiset 6.2.2013 mennessä avunvälitykseen
puh. (09) 242 5106 tai avunvalitys@talkoorengas.fi. tai http://www.talkoorengas.fi/kurssi.html

18

Maanantaiseurassa 28.1. klo 13–15 Kairon Instituutin rehtori Antti Pietiäinen tulee esittelemään uuden tunnetaideterapian. Taideterapia ja värit liittyvät suoraan ihmisen kehon tunnemuistiin ja tunnemaalaus nostaa tunteita pintaan, niin että ne voidaan prosessoida ja kohdata. Kehossa on paitsi tunne- myös elämänkaarimuisti ja juuri elämänkaari toistumineen on se avain, joka mahdollistaa tiedostamisen. Jos tiedostamista ei tapahdu, voivat värit tehdä tepposen ja ihminen jää yhä kovemmin kiinni traumoihinsa. Tästä esimerkkeinä ovat taiteilijoiden värikaudet, jolloin he ovat jääneet vuosikausi kiinni johonkin tiettyyn väriin pääsemättä siitä eroon.

Antti Pietiäisen kehon tunne- ja värimuistiin perustuva uusi tunnevärioppi on uusi tapa nähdä värit ja muodot yksilön sisäisen sielunmaiseman peilauksena. Jokaisen tulee ja jokainen voi itse peilata ja ymmärtää omien väriensä ja muotojensa kieltä. Tähän apuna ovat Tudy-istunnot ja tunteiden dynamiikka, josta Antti Pietiäinen on kirjoittanut kirjan Tunne, Antitunne, Perimä.
Tunnetaideterapian metodivalikoimassa ovat mukana kirkkaat värit, hiili, liidut, savi, kehokuuntelu ja mielikuva-työskentely. Näiden avulla päästää syvemmälle asiakkaan elämänkaareen, lapsuuteen ja tunneperimään. Kun kielteiset kertaumat tulevat tietoisuuteen, niihin liittyneet elämänkriisit purkautuvat vähitellen tunnetaideterapia-prosessin aikana. Kasvu tapahtuu oman itsensä työstämisen kautta. Tiedostaminen vapauttaa.

”Meiltä jää usein paljon oivaltamatta ja oma sisäinen viisaus ja voima jää käyttämättä. Joku kokee maailmansa visuaalisesti, kuvina ja väreinä, toinen haluaa kokeilla ja koskettaa. Osa meistä uinuu läpi elämänsä, jolloin oikeastaan mikään ei tunnu miltään eikä ihminen löydä sitä mitä etsii. Löydätkö Sinä?” Tervetuloa, vapaa pääsy! Kahvila avoinna.

Paikka: Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus, Aleksis Kiven tie 19, Kerava. Lisätietoja: www.talkoorengas.fi.

19
Ajankohtaista / HYVINVOINTIAKATEMIAN KEVÄT 2013
« : 19.12.12 - klo:10:25 »

Hyvinvointiakatemian kevät Keravalla sisältää runsaasti erilaista ohjelmaa ja luentoja, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tammikuun ensimmäisen Maanantaiseuran luennon 28.1. klo 13-15 tulee avaamaan Antti Pietiäinen Kairon Instituutista, aiheena on " Tunnetaideterapia." Keskiviikkona 30.1. klo 13-15 luento Bemer-terapiasta, kehon hyvinvoinnin edistämiseksi. Keinoja tähän tulee kertomaan työfysioterapeutti Essi Voutilainen.
 
Maanantaiseurassa helmikuun 4. päivänä klo 13-15 tervetuloa kaikki kuulemaan mielenkiintoisia kokemuksia Pohjois-Koreasta, siitä kertomaan tulee Martti Mäkinen. Saman viikon keskiviikkona 6.2. klo 18-20 järjestetään iltaluento " Hypnoosi ja suggestio" luennoitsijana VTM Jukka Isola.

Maanantaiseurassa 11.2. klo 18  jälleen iltaluento niin paljon puhutusta, mutta vaietusta aiheesta " Narsismi."Luennoitsijana Brita Jokinen Narsistien Uhrien tuki ry:stä, mahdollisuus ostaa aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Keskiviikkona 20.2. klo 16-18 luennonaiheena Vanhusten jalkojen hoito, sen tärkeydestä kokonaisterveydelle. Luennoijana hieroja, jalkahoitaja Marjo Nikula/ hyvän Olon Polku. Helmikuun viimeisen Maanantaiseuran 25.1. klo 13-15  luennoitsijaksi saamme Tarja Tallqvistin, joka tulee kertomaan aiheesta " Elämältä se maistui."

Kirjallisuusaiheisia luentoja järjestetään kaksi, joista ensimmäisenä tiistaina 19.2. klo 12.30-14 saamme kuulla keravalaisen kirjailijan Pauli Juntusen omasta tuotannosta, mahdollisuus myös ostaa Juntusen tuotantoa. Maanantaina 8.4.klo 13-15 Maananataiseurassa " Omat tarinat kirjaksi" Tarja Raninen/ Texthouse ja Sinikka Larimo tulevat kertomaan, kuinka omista teksteistä syntyy oikea kirja ja kustantajan näkökulmia kirjan kannalta. Lisäksi järjestämme jälleen suositun Runoraadin torstaina 24.4. klo 14–16 Sinisessä Salissa. Tuo pöytälaatikkoon kirjoittamasi runot muiden kuultavaksi, lausu itse tai anna jonkun muun tehdä se. Paikalla on arvokas, mutta lempeä raati. Jos et halua itse lausua runoasi, Keravan lausujat esittävät sen puolestasi. Voit tuoda runosi 8.4. mennessä Kahvila Kaisankammarissa olevaan laatikkoon, Aleksis Kiven tie 19, Kerava tai lähettää sähköpostilla Kaisu Mäkiselle. Ilmoittautumiset ja kyselyt Kaisu Mäkinen, kaisunen@elisanet.fi, puh. 040 563 2138.

Musiikkiopiston kevään ensimmäinen Kahvilakonsertti pidetään torstaina 14.2. klo 18.30 alkaen Sinisessä Salissa. Maaliskuun 20. päivänä järjestetään Anja Syvälahden luokkakonsertti klo 18 ja " Huiluni Soi- konsertti" maaliskuun 14.päivänä klo 18 alkaen.
" Viuluni soi" torstaina 21.3. klo 18.  Konsertit ovat maksuttomia ja kahvilan ovet avautuvat ½ tuntia ennen pitkiä konsertteja.

Galleria Orlow – kevään näyttelyaikataulu. Tammikuussa 7.1. – 25.1.2013 Talkoorenkaan kuvataideryhmän näyttely. Helmikuussa 4.2. – 1.3.2013    "Ryijyn taikaa" - pienoisryijyjä, kankuri Sinikka Salminen. Maaliskuussa 14.3 – 12.4.2013    Tietokoneen historiaa, Sulo Ahon keräämiä tietokoneita 1980-luvulta alkaen. Huhtikuussa 17.4. – 17.5.2013?    Talkoorenkaan oman kuvataideryhmän ryhmänäyttely. Näyttelyt ovat avoinna Talkoorenkaan aukioloaikoina, ellei Sinisessä Salissa ei ole muuta toimintaa.

20


Talkoorenkaan jo perinteeksi tullut joululahjakeräys sai useita  suurisydämisiä ihmisiä jälleen liikkeelle. Paketteja kertyi reippaasti yli 300, jotka kaikki tullaan jakamaan joulun alla. Lahjakeräys järjestettiin, jotta sekä kotona asuvat yksinäiset vanhukset että laitoksissa olevat saisivat tänäkin vuonna joulun luoksensa ja edes sen yhden paketin. Jo vuosia Talkoorenkaan Joulupukki ja Joulumuori ovat levittäneet jouluiloa jouluaattona jakaen lahjoja avustajineen terveyskeskuksen vuodeosastoilla. Tänä vuonna paketteja jaettiin myös muillekin avuntarvitsijoille, kuten Suojakotiyhdistys ry:lle.

Moni ikäihminen joutuu viettämään ehkä juhlista jaloimman yksin, ilman sukulaisia tai ilman ystäviä. Vielä ehtii osallistua eli vinkkinä teille, jotka tiedätte ehkä omassa naapurissanne olevan yksinäisiä vanhuksia, yllättäkää ja välittäkää. Talkoorengas kiittää kaikkia Teitä keräykseen osallistuneita, mm. Keravan Nuorten Pysäkin nuoret, KNV:n Naiset, Tuusulan-Tontut, useat järjestöt, Hilkat, Henryt, Sadut, Mikot, Ailat, Kalevit, Leenat, Pirjot, Seijat ja kaikki muut niin monet tuntemattomat ystävät, jopa Järvenpäästä ja Tuusulasta asti. Haluamme toivottaa kaikille Rauhallista Joulun aikaa ja kiitos kun välität!

 

21
Ajankohtaista / UNIRYHMÄ TÄYSI!!
« : 17.12.12 - klo:10:23 »
Tule mukaan uniryhmään tutkimaan, mitä kaikkea unet saattavat sinulle viestittää!  Uniryhmätyöskentely antaa eväitä ymmärtää omia unia ja edistää siten sisäistä kasvua ja lisää itsetuntemusta.

Uniryhmässä tutkitaan osallistujien unia ja unien symboliikkaa. Unia ei tulkita, vaan unennäkijä on aina unensa asiantuntija. Tavoitteena on oppia ymmärtämään omaa unikieltä, etsiä unen yhteyttä omaan arkielämään ja auttaa pohtimaan, mitä uni kertoo unennäkijälle.  Uniryhmätoiminta on voimaannuttavaa, elämyksellistä työskentelyä, jossa voidaan käyttää luovia toiminnallisia menetelmiä.

Ryhmä kokoontuu yhteensä kuusi kertaa joka toinen tiistai klo 9.30-12 Kabinetissa. Aloitus ti 15.1.2013. Tärkeää, että voit sitoutua osallistumaan jokaiselle tapaamiskerralle.


HUOM! Uniryhmätyöskentely ei ole terapiaa eikä uniryhmässä käsitellä nukahtamiseen ja nukkumiseen liittyviä ongelmia eli se ei ole unettomuuden hoitoa.

22
Toivotamme kaikille Rauhallista Joulunaikaa ja ensi vuonna taas tavataan!

23
Ajankohtaista / Vapaaehtoistoiminnan viikko käynnistyy
« : 20.11.12 - klo:12:50 »
Suomen suurimmat vapaaehtoistoiminnan messut  MENU-messut käynnistävät vapaaehtoistoiminnan viikon 28.11.2012 Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä. Menu-messujen teema on sukupolvien välinen vuorovaikutus. Sukupolvia yhdistävää vapaaehtoistoimintaa on tehty tänä vuonna esimerkiksi Neljän polven treffit -haastekampanjassa. Kampanjan kummit Tuulikki Petäjäniemi ja Jama Jama juontavat Neljän polven kahvilatreffejä Vanhan Kuppilassa 28.11. klo 14–18. Toisen kerroksen Musiikkisalin sukupolvia yhdistävässä ohjelmassa esiintyvät esimerkiksi Puhuva Kone ja Tuunaritytöt.

Vapaaehtoistoiminnan ajankohtaisia teemoja pohditaan messujen yhteydessä järjestettävässä Vapaaehtoistoiminnan tulevaisuusseminaarissa. Puheenvuoroja käyttävät muun muassa Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander ja Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja Leena Suurpää. Kianderin aiheena on väestön vanheneminen ja vapaaehtoistyön rooli kansantaloudessa. Suurpää tarkastelee vapaaehtoistoiminnan roolia nuorten hyvinvoinnissa. Seminaarissa on muutama paikka vapaana. Seminaarin järjestävät Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä, Kuntaliitto ja Kansalaisareena.

Vapaaehtoistoiminnan viikko huipentuu kansainväliseen vapaaehtoisten päivään viides joulukuuta. Suomessa vapaaehtoisten päivää vietetään jo 4. joulukuuta. Päivän järjestäjinä ovat keskusjärjestöt SOSTE, Allianssi ja SLU sekä Kansalaisareena ja Metsähallitus.

Pidetään toisistamme hyvää huolta!

24
Ajankohtaista / Maltalainen ilta 24.10. klo 18
« : 16.10.12 - klo:10:39 »
 Maltalainen David Cutajar tulee kertomaan maltan historiasta sekä laulaa maltalaisia lauluja, tervetuloa!

25
10.10.2012 / 13:00 - 16:00 Sijainti: Kerava-sali, Keuda-talo, Keskikatu 3a, 04200, Kerava, FI

Tervetuloa VaPari-tutkimushankkeen loppuseminaariin kuulemaan kumppanuusprosessin kehittämisen vaiheista, osallistujien kokemuksista ja vapaaehtoistoiminnan hyödyntämisestä yksityisellä sektorilla.

Loppuseminaari järjestetään Keuda-talon Kerava-salissa, Keskikatu 3 a, Kerava.

VaPari-tutkimushankkeessa on kehitetty toimintamalleja, joissa vapaaehtoiset toimivat henkilökunnan ja asiakkaiden kumppaneina hoivayrityksissä.

Hankkeessa ovat mukana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu ja Tekes.

Ilmoittaudu 1.10.2012 mennessä.

Ohjelma:

Juontaja: Sanna Lehtinen
13.00 Kahvi
13.20 Avaussanat, Maarit Lahtonen, Tekes
13.30 Vapaaehtoistoiminnan ja hoivayritysten kumppanuus-
mallin julkistaminen ja esittely, hankkeen tutkijat
14.25 Musiikkiesitys, Sini-Emilia Tuominen
14.30 Paneeli, Vapaaehtoiset yrityksissä - mitä ihmettä?
Tuula Tirkkonen ja Carmela Grasutis, Attendo Oy
Hanna Poskiparta, Mainio Vire Oy
Pekka Mykrä, Raha-automaattiyhdistys
Markku Mäkinen ja Liisa Ahola, vapaaehtoiset
Järjestösektorin edustaja
15.45 Runo, Raili Eronen
15.50 Seminaarin päätössanat, Seija Paasovaara, Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätietoja:
VaPari-hanke
Timo Järvensivul timo.jarvensivu@aalto.fi ja Outi Pyrhönen outi.rusula-pyrhonen@laurea.fi

26
Meditaatio ehkäisee masennusta ja vähentää pelokkaita ja kielteisiä ajatuksia. Meditaation lisähyötyihin kuuluu ahdistuksen väheneminen, rentoutuminen ja tyytyväisyyden lisääntyminen. Meditaation on todettu parantavan myös itsetuntoa, myötätuntoa, nykyhetken havainnointia ja luottamusta sekä parantavan muistia. Meditaatio on ilmaista, vie vähän aikaa ja sitä on helppo harrastaa. – Vehmas Assembly

Meditaation mahdollistama jokapäiväinen ajatusten nollaus rauhoittaa iltani. Työhuolet ja lapsiperheen hössötys katoaa ja mieli tyyntyy. Seuraavanlaisen meditaatiorutiini toimii hyvin.

Kuinka meditoida

    Varaa meditoinnille vakioaika. Meditoi säännöllisesti tiettynä kellonaikana jolloin saat olla rauhassa. Jotkut heräävät hieman aikaisemmin ja meditoivat odotellessaan aamukahvin tippumista. Itse arvostan aamu-unia ja meditoin illalla lasten nukahdettua. Meditaatio on aluksi todella vaikeaa. Emme ole tottuneet olemaan paikoillamme tekemättä mitään. Pään sisällä oleva hälinä pelottaa. Ole sinnikäs äläkä luista rutiinista, niin pian et voi enää olla ilman omaa hetkeäsi.
    Aseta herätyskello. Tyynyn alta kuuluva hälytys katkaisee meditaation, eikä sinun tarvitse miettiä ajankulua sen aikana. Aloita harjoittelu 10 minuutin meditaatiolla ja lisää aikaa vähitellen. Minulla mielenrauhoittuminen kestää usein noin vartin. Meditoin tämän päälle vielä toisen vartin eli yhteensä puoli tuntia.
    Istu ryhdikkäästi mutta rennosti. Hengitysmeditaatiota harjoitetaan usein lattialla istuen, joko risti-istunnassa, tai polvi-istunnassa tyynyjen päällä istuen. Minusta jälkimmäinen on mukavampi asento. Aseta pari muhkeaa sohvatyynyä lattialle pyllyn alle ja istu sääret maata vasten. Etsi ryhdikäs mukava asento jossa voit kuvitella istuvasi rennosti seuraavan puolituntia.
    Sulje silmäsi puoliksi tai kokonaan. Näkökentän tulisi olla rauhallinen. Itse katson sohvan selkänojaa. Ellen ole liian väsynyt pidän silmät kiinni.
    Kuulostele kehoasi. Valmistaudu rauhoittumaan ja unohtamaan päivän kiireet ja murheet kuulostelemalla kehoa. Miltä nilkoissa tuntuu, entä ristiselässä? Käy kehosi läpi ja anna lihasten rentoutua.
    Aloita meditaatio rauhallisella uloshengityksellä. Meditaatiossa hengitetään vatsalla. Rintakehä pysyy hengittäessä paikallaan vatsan likkuessa hengityksen tahtiin sisään ja ulos.
    Keskity hengitykseen laskemalla. Ensimmäisen uloshengityksen aikana laske mielessäsi yksi, sisäänhengityksen aikana kaksi ja jatka näin kymmeneen. Aloita alusta hengittämällä ulos yksi. Vaihtoehtoisesti voit laskea vain uloshengitysten tai sisäänhengitysten aikana.
    Jos ajatus harhailee palaa ykköseen. Ajatus lähtee harhailemaan. Se kuuluu meditaatioon, eikä siinä ole mitään väärää. Kokeneet meditoijat kykenevät laskemaan vain kauemmin ennen kuin ajatus lähtee harhailemaan. Laskemisen avulla huomaat jos keskityt ajatuksiisi hengityksen sijaan. Palaa rauhallisesti pakottamatta tarkkailemaan hengitystäsi. Aloita laskemisen taas uloshengittämällä ykkösestä.
    Meditaatioajan päätyttyä istu hetki rauhassa. Anna verenkierron palautua ja ajatusten heräillä. Kuulostele kehoasi.

Meditaatiota voi harjoitella hengitymeditaation lisäksi myös tai-chin, joogan ja vaikkapa puutarhanhoidon avulla. Zen-meditaatio on mahdollista vaikka kävellen tai tiskaten. Harjoittelin kesällä zen-meditaatiota rikkaruohoja nyppien. Tarttuu – nyppäisee – siirtää – tarttuu – nyppäisee – siirtää…

Helsinki Zen Center on julkaissut ilmaisen hengitysmeditaatio-ebookin (pdf) josta löytyy lisää vinkkejä mielen tyynnyttämiseen.

27

Kaikenikäisillä ihmisillä on annettavaa toisilleen ja yhteisölleen. Eri ikäisten ihmisten kohtaaminen ja yhteinen tekeminen edistävät kaikkien hyvinvointia ja rikastuttavat elämää. Yhteinen toiminta lisää ikäpolvien keskinäistä kiinnostusta, ymmärrystä ja kunnioitusta. Se mahdollistaa myös tietojen, taitojen ja elämänkokemusten jakamisen.

Tehtävä:

Kehitä uudenlainen toimintatapa tai ratkaisu, joka lisää nuorten ja ikäihmisten kohtaamista, yhdessäoloa ja yhteistä toimintaa. Toiminnan tulee

    -olla hyödyksi ja iloksi ikäihmisille ja nuorille
    -soveltua paikallisiin olosuhteisiin ja paikalliseen kulttuuriin
   - olla organisoitu siten, että sillä on jatkuvuutta
   - olla uudenlainen ratkaisu, joka kuitenkin voi perustua olemassa olevaan toimintaan, esimerkiksi vapaaehtoistoimintaan

28
Vanhusten viikon tapahtumat Keravalla

Vanhusten viikon avajaisjuhlaa vietetään klo 12 sunnuntaina 7.10.2012 Keravan seurakuntasalilla. Ennen varsinaisen ohjelman alkua on mahdollisuus osallistua Vanhusten kirkkopyhän messuun klo 10 Keravan kirkolla, Papintie 6. Klo 11.30 tarjotaan seurakuntasalissa, kahvia ja purtavaa juhlakansalle.

Avajaisjuhlan Juhlapuhujaksi saapuu peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson ja Vanhustenviikon avaa Keravan Vanhusneuvoston puheenjohtaja Kari Kuulas. Tilaisuudessa tullaan kiittämään ja palkitsemaan keravalainen ” Vuoden Vapaaehtoinen”, joka on tänä vuonna sosiaalineuvos Sulo Aho. Avajaisjuhlan monipuolisesta ohjelmasta vastaa Keravan eri eläkeläisjärjestöt.

Maanantaina 8.10. klo 10.15-10.45 kaupunginjohtaja Petri Härkösen luento, jonka aiheena on  ”Keravan investoinnit ja tulevaisuuden näkymät ”. Luento pidetään Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa, Aleksis Kiven tie 19, Kerava. Keravalainen yrittäjä, Koruseppä anu ek design tarjoaa koko Vanhusten viikon ajan 15 % alennuksen tuotteistaan! www.anuek.fi. Venlantie 9 A, Kerava.

Tiistaina 9.10. klo 10-14 Viertolassa perinteinen muotinäytös ja pienimuotoiset myyjäiset. Timontie 4, Kerava. Klo 10-14 pystytetään Hyvänolontori Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa. Mukana mm. Kotihoito, sekä verenpaineen- ja puristusmittaukset, paljon oheistapahtumaa sekä mahdollisuus ottaa erilaisia hoitoja, kuten mm. intialaista päähierontaa, verisuoniterapiaa, shiatsua, kolestrolinmittaus, verensokerinmittausta, niskahartiahierontaa, myös tuotemyyntiä. Keravan naisvoimistelijat ( KNV) tarjoaa mahdollisuuden osallistua maksutta tasapainoryhmään klo 11.15-12.15, paikkana Svenskabacka skola (Kannisto)

Keskiviikkona 10.10. Keravan seurakunnan olohuoneessa, Katupappilassa (Kauppakaari 13) on pullakahvitarjoilu Vanhusten viikon kunniaksi klo 10–14. Forever Kerava tarjoaa veloituksetta mahdollisuuden tutustua kuntosaliin sekä Terve Selkä- ja Venytellen Vetreäksi -tunteihin keskiviikkona 10.10. seuraavasti, Terve Selkä klo 11 - 11.30, Venytellen Vetreäksi klo 11.35 - 12.05, Kuntosaliin pääsee tutustumaan klo 11 - 14, jolloin paikalla ohjaaja opastamassa laitteiden käyttöä. Tarjolla kahvia sekä pikkupurtavaa. Forever Kultasepänkatu 5, 04250 Kerava. Puh. (09) 5840 0110 / 040 5331883 www.foreverclub.fi.  Klo 13-14 Keravan naisvoimistelijoiden ohjattu liikuntahetki, lähtö uimahallin edessä, osallistuminen on maksutonta.  Lepistön perintörahaston päätösjuhla järjestään klo 15-16.30 Nikkarin koululla. Kahvitarjoilu ennen juhlaa klo 14.15-15 Oppimiskeskuksen ruokalassa.

Torstaina 11.10. klo 13 Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa luento aiheesta ”Tukena muistisairaalle”, luennon järjestää Keski-Uudenmaan Dementiayhdistys ja edustaja Pia Kytölä.
Illalla klo 18 ” Sirkus konsertti” Keravan Musiikkiopiston riemukas esitys Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa. Tiedossa vauhtia ja teemaan sopivaa musiikkia. Kahvila avoinna. Illan virkut pääsevät vielä maksutta tutustumaan klo 19-20 Zumba Gold tuntiin Kalevan koululla, sen tarjoaa Keravan naisvoimistelijat (KNV.) Torstaina järjestetään myös Valtakunnallinen vanhusten ulkoilupäivä. Eläkejärjestöt tulevat osallistumaan siihen ohjelman mukaan.

Perjantaina 12.10. Perinteeksi käynyt  Hemmottelupäivä. Keravalaiset eläkejärjestöt vierailevat ja esiintyvät eri palvelu- ja hoivakodeissa sekä terveyskeskuksen vuodeosastoilla. Kohteina ovat Esperi, Helmiina/Hermanni, Helmiorvokki, Hopeahovi, Kotimäki, Niittynummi, Terveyskeskus, Terveyskeskus os.2, Viertola. Perjantaina klo 15-17 Keravan uimahallissa tarjotaan eläkeläisille mahdollisuus uida ilmaiseksi eläkeläiskorttia näyttämällä.

Viikon järjestävät yhteistyössä Keravan kaupunki, Keravan evl. seurakunta, Vanhusneuvosto, Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus/Talkoorengas, Keravan palvelutalosäätiö Viertola, Keravan Kansalliset Seniorit ry, Keravan Eläkeläiset ry, Keravan Eläkkeensaajat ry, Kristilliset Eläkeläiset ry, Eläkeliiton Keravan yhdistys ry, Keravan kaupunki-kotihoito.
29

Etsitään Kahvila Kaisankammariin kahvila-apulaista. Odotamme hakijalta
oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta, joustavuutta ja oppimisenhalua.
Arvostamme työpaikallamme joustavaa, positiivista asennetta ja
yhteistyökykyä. Työnkuva muotoutuu valittavan henkilön kokemuksen
mukaan. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan. Työaika 5 h / pv. Hakijan tulee
olla oikeutettu korkeimpaan tukeen.
Hakemukset sähköpostitse osoitteeseen tarja.orlow@talkoorengas.fi.
Katuosoite on Aleksis Kiven tie 19, 04200 Kerava. Tietoja toiminnastamme löytyy kotisivultamme www.talkoorengas.fi


30

Tule mukaan kantamaan yhteiskuntavastuuta ja tarjoa vapaaehtoisille yrityksesi palveluita, tuotteita yms. suoraan kohdennettuna. Ryhdy siis hyväntekijäksi ja Etu-liikkeeksi, joissa esimerkiksi Talkoorenkaan vapaaehtoiset saavat alennuksia ym. palveluita korttia näyttämällä. Mukana olevat yritykset saavat näkyvyyttä mm. kotisivuillamme, jäsentiedotteissa sekä Talkoorenkaan tiedotuslehdessä. Seniori-ikäiset ovat yhä kasvava tuotteita ja palveluja hyödyntävä väestönosa myöskin Keravan talousalueella, monet heistä sekä osallistuvat että hyötyvät Talkoorenkaan toiminnasta.

Vapaaehtoistoiminnasta ei hyödy ainoastaan yhteiskuntamme, sillä sitä tekevälle itse toiminta antaa lukemattomia mahdollisuuksia ja kokemuksia, ystävistä puhumattakaan. Viime aikoina useat  tunnetut henkilöt ovat lähteneet mukaan hyväntekeväisyyteen ja tuovat siten toiminnalle positiivista näkyvyyttä ja arvostusta. Tarjoamme mahdollisuuden Keravalla olla mukana luomassa yhteisöllisyyttä. Toimitilamme ovat ahkerassa käytössä ja uusia yhteistyökuvioita kehitellään jatkuvasti, tarkoituksena saada mukaan mahdollisimman monia eri tahojen toimijoita.

TALKOORENGAS  VAIKUTTAJANA
Toimintamme on huomattavasti laajentunut ja ennen kaikkea monipuolistunut viime vuosien aikana. Vuosien mittaan hankittu laaja kokemus ja vapaaehtoistoimintaan liittyvä asiantuntijuus ovat herättäneet kiinnostusta useissa tahoissa. Kokeilemme uusia toimintamuotoja, joita mukaan tulevat ihmiset ja eri yhteistyökumppanit haluavat toteuttaa. Seuraamme mitä paikallistasolla ja maailmalla tapahtuu ja tarvittaessa olemme valmiita kehittämään, jatkamaan tai sitten muuttamaan suuntaa. Joustavuus onkin ajan sana.

Yhä useampi huomaa jollakin tapaa olevansa mukana toiminnassamme tai tekevänsä yhteistyötä Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen kanssa. Olemme saaneet ilahduttavasti uusia yhteydenottoja suoraan alansa asiantuntijoilta halusta tulla mm. luennoitsijoiksi tilaisuuksiimme.
 
     -Keravan kaupunginjohtajan Petri Härkösen mukaan "Vapaaehtoistoiminta tuo merkittävän lisän kaupunkimme palveluihin. Vapaaehtoistyöhön ei voi ketään velvoittaa ja on parempi, että siinä toimivat itse määrittelevät miten auttamis- ja tukitoimintaa harjoittavat ja mikä tehtävään sopii."
                                
Tee siis hyvä päätös ja ilmoittaudu mukaan hyväntekijöiden joukkoon!

Etu-liikkeeksi haluavat, lisätietoja ja yhteydenotot suoraan  Tarja Orlow  040-7006962 tarja.orlow@talkoorengas.fi
Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus, Aleksis Kiven tie 19, Kerava. Laitathan mukaan yrityksesi yhteystiedot ja se, miten olet mukana!
         
         Kiitos kun välität!

Sivuja: 1 [2] 3 4