Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Toiminnanjohtaja

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Ajankohtaista / Vanhusten viikko Keravalla!
« : 17.09.14 - klo:08:59 »
Vanhusten viikkoa juhlitaan tänä vuonna 5.10.-11.10.2014, tervetuloa osallistumaan!

17
Tervetuloa kuuntelemaan, mikä merkitys sillä on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin!

18
Tervetuloa, kahvila avoinna!

19
Ajankohtaista / Maanantaiseurassa 8.9., tervetuloa!
« : 03.09.14 - klo:12:32 »
Uudet ravitsemussuositukset.

20
 Galleria Orlowin syksy käynnistyy hienolla näyttelyllä. Taiteilija Leo Lehmusruusu on entinen keravalainen, joka on asunut pitkään Helsingissä ja Espoossa, mutta palannut kuusi vuotta sitten takaisin Keravalle. Taiteilijana hän on itseoppinut, mutta kouluttautunut erilaisilla kursseilla aina 70-luvulta alkaen. Hän on myös tehnyt paljon muotokuvia tilauksesta, olipa asiakkaan tilaus sitten oman lapsen kasvot tai vaikkapa omien kasvojen yhdistäminen Marilynin vartaloon tai lordi Nelsonin univormuun. Nyt hän on juuri jäänyt eläkkeelle maahantuontifirmasta, jossa työskenteli leipätyökseen neljänkymmenen vuoden ajan, joten hänen on mahdollista keskittyä maalaamiseen.

 Näyttelyssä on esillä öljyväritöitä, jotka ovat aiheeltaan henkilökuvia, kukkia ja maisemia. Puumerkkinään hänellä on pieni leppäkerttu, joka on piilotettuna jokaiseen työhön. Esillä on myös niitä töitä, joita hän ei yleensä pidä esillä - sukulaisia ja ystäviä hän on viihdyttänyt jäljentämällä kuuluisien taiteilijoiden, kuten Helene Schjerfbeckin, Kaj Stenvallin ja Juhani Palmun tyyliä. Taideväärentämisestä häntä ei toki voi syyttää, sillä jokaisessa näissäkin töistä on mukana tuo pieni leppäkerttu, joka kavaltaa todellisen tekijän.
                     
Jatkossa Leo Lehmusruusu aikoo maalata myös vesiväreillä, sillä hän pitää uusista aluevaltauksista ja haasteista. Talkoorenkaassa hän on maalannut aikaisemmin Jukka Syväojan kursseilla ja aikoo nyt eläkepäivillään jatkaa maalaamista Talkoorenkaan kuvataideryhmässä. Hän käyttää teoksissaan paljon värejä, jotka ovat hänen intohimonsa.
                     
Ihmisenä Leo Lehmusruusu oli nuorena miehenä ehdoton. Aikanaan hän jäi pisteen päähän sisäänpääsystä Ateneumin pääsykokeissa, eikä sen jälkeen pyrkinyt koskaan uudestaan, vaikka tuo puuttuva piste jäi kiinni muotoilusta, jota hän ei ole koskaan tehnyt. Niin pienestä voivat asiat olla kiinni – tuo puuttuva piste pitää hänet tähän päivään asti taiteilijana eräänlaisissa harrastajakarsinoissa, vaikka hän on varmasti saanut ammattitaiteilijaa vastaavan koulutuksen kymmenien vuosien aikana. Kursseilla opettajat tosin enimmäkseen antavat hänen olla – ja tehdä sitä mitä osaa.

Näyttely on auki keskuksen aukioloaikoina, mutta ovi on valitettavasti suljettu aina kun salissa on muuta toimintaa, joten etukäteen näyttelyn aukiolosta voi kysellä toimistosta toimisto@talkoorengas.fi tai numerosta (09)2940930, samasta numerosta myös ryhmävaraukset. Kyseessä on myyntinäyttely, joten jos jotakin taulua halajaa itselleen, kannattaa ottaa yhteyttä suoraan taiteilijaan, jonka yhteystiedot löytyvät galleriasta. VAPAAEHTOISEN HYVINVOINTITYÖN KESKUS, Aleksis Kiven tie 19, KERAVA. Tervetuloa!


21
Vanha lankanumero toimii vuoden loppuun!

22
Leo Lehmusruusun maisema, kukka-ja henkilökuvia seinillämme, tervetuloa!

23
Tervetuloa kierrättämään!

24
Haluatko alentaa stressitasoasi mukavalla tavalla? Haluatko levätä ja virkistyä? Tule syvärentoutumaan tasapainottavassa sointumaisemassa!
 
•   Se auttaa vapautumaan jännitteistä ja stressistä, hyödyntäessään äänienergiaa.
•   Se on luonnollinen, miellyttävä ja tehokas tapa vahvistaa kehon ja mielen tasapainoa ja siten edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Makuualustalla mukavasti maatessa rentoutetaan aluksi koko keho varpaista päälaelle asti. Näin valmistellaan koko olemuksesi vastaanottamaan harmoonisten äänten ja värähtelyjen parantavaa voimaa.
Symbaalien ja muiden luonnollisten soittimien erityiset ylä-äänet antavat mielelle mahdollisuuden rauhoittua. Sointujen värähtelyt auttavat lihaksia ja hermostoa rentoutumaan entistäkin syvemmin, jonka tuloksena koko kehon stressitaso alenee.

   Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa alkaa syksyn aikana sarja, jossa näitä syvärentoutuksia on mahdollisuus kokeilla käytännössä. ”Sointukylvettäjänä” toimii psykologi ja mindfullness-ohjaaja Kylli Mirell, joka vetää Hyvinvointiakatemiassa myös viime keväänä suosituksi tullutta mindfulness-ryhmää. Mindfullness-ryhmä kokoontuukin juuri ennen syvärentoutusta kello 15–16.30, joten keskiviikkoiltana on hyvät mahdollisuudet pyhittää vaikka koko iltansa harmonian etsintään. Syvärentoutukset tasapainottavassa sointumaisemassa jatkavat tästä illalla kello 17-17.45 aina 10.9. alkaen ja jatkuen 19.11 asti.. Syvärentoutuksen hinta on viisi euroa per kerta tai vaihtoehtoisesti 40 euroa kaikki kymmenen kertaa, joina ryhmä kokoontuu. Ryhmään mahtuu enimmillään 20 osallistujaa, joten siihen on ilmoittauduttava toimistoon 8.9. mennessä, puhelinnumeroon (09) 294 0930. Voit ottaa mukaan oman makuualustan ja päälle mukavat väljät vaatteet. Kannattaa myös muistaa Kylli Mirellin Maanantaiseurassa pitämä luento onnellisuudesta 15.9., jos haluat tutustua tunne- ja tietoisuustaitojen mahdollisuuksiin tarkemmin. VAPAAEHTOISEN HYVINVOINTITYÖN KESKUS, Aleksis Kiven tie 19, KERAVA. Tervetuloa!
   

25
Ajankohtaista / VAPAAEHTOISENERGIAA
« : 20.08.14 - klo:13:56 »
Talkoorenkaan vakituiset vapaaehtoiset tapasivat keskiviikkona infotilaisuuden merkeissä kesän jäljiltä ruskettuneina ja energisinä. On jälleen aika siirtyä syyskaudelle Vapaaehtoisen Hyvinvointityön keskuksessa. Ilmoittautumisia erilaisiin harrastusryhmiin otettiin vastaan ja ryhmät täyttyvätkin nopeasti. Nyt on siis juuri paras aika varmistaa aktiivinen syksy ja hakea ohjelmalehtinen Talkoorenkaan toimistosta tai kirjastosta.
   Vapaaehtoistyön suhteen todettiin, että nykyiset vapaaehtoiset ovat jokseenkin ylityöllistettyjä. Tarvetta seuraksi esimerkiksi konsertteihin tai tapahtumiin olisi jatkuvasti ja on ilmeistä, että se juuri pitää yllä ikäihmisten aktiivisuutta. Eräässä vanhainkodissa olikin jouduttu surullisena toteamaan, että aktiiviseen elämään kykenevien ikääntyneiden kunto oli laskenut sen jälkeen, kun vakituinen vapaaehtoinen ei ollut enää päässyt käymään katsomassa heitä. Aktiivisessa elämässä kiinni pysyminen onkin usein pienestä kiinni – tarvitaan vain ihminen, jolla on hetki aikaa esimerkiksi käydä hakemassa kirjat kirjastosta ikäihmisen puolesta tai muuten vaan pistäytyä juttu- ja kuunteluseurana ja tuoda näin arkeen sairaalan tai vanhainkodin ulkopuolinen tuulahdus.
   Uusia vapaaehtoisia siis kaivataan kipeästi ja otetaan riemulla vastaan, sillä tarvetta olisi enemmän kuin mihin nykyiset vapaaehtoisemme repeävät. Syksyn aikana alkaakin neljän päivän mittainen vapaaehtoistyön kurssi, jolla voi kouluttautua itselle sopivaan vapaaehtoistehtävään. Kurssipäivät ovat tiistaisin 9.9., 16.9., 23.9. ja 30.9. kello 12–16. Kurssi pidetään Vapaaehtoisen Hyvinvointityön keskuksessa ja sille voi ilmoittautua 5.9. mennessä avunvälitykseen, jonka puhelinnumero on (09)2425106 tai osoitteeseen avunvalitys@talkoorengas.fi.
   Samalla kun lahjoittavat omaa aikaansa, Talkoorenkaan vapaaehtoiset voivat ylläpitää omaa jaksamistaan erilaisissa harrastusryhmissä Hyvinvointiakatemiassa. Vapaaehtoiset saavat myös työnohjausta tehtäviinsä, joten minkään kiperän tilanteen kanssa ei vapaaehtoisen tarvitse pähkäillä yksin. Myös muiden vapaaehtoisten porukasta on paljon tukea ja iloa, sillä paikalla on – kuten tänäänkin nähtiin- taatusti auttavaisia ja aktiivisia ihmisiä. VAPAAEHTOISEN HYVINVOINTITYÖN KESKUS, Aleksis Kiven tie 19, KERAVA. www.talkoorengas.fi.

26
Keskiviikkona 27.8. klo 13

27
Ajankohtaista / ATK-tukitiimin infotilaisuus!
« : 12.08.14 - klo:14:36 »
Tervetuloa tutustumaan tukitiimiin ja tuleviin kursseihin!

28
Ajankohtaista / Ryhdy ystäväksi, tule kurssillemme!
« : 12.08.14 - klo:09:04 »
Ilmoittaudu kotisivuillamme tai sähköpostilla!

29
Mitä kuuluu 90-vuotiaalle Keravalle tänään?  Tervetuloa!

30
Tervetuloa!

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6