Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Toiminnanjohtaja

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
16
Keskiviikkona 27.8. klo 13

17
Ajankohtaista / ATK-tukitiimin infotilaisuus!
« : 12.08.14 - klo:14:36 »
Tervetuloa tutustumaan tukitiimiin ja tuleviin kursseihin!

18
Ajankohtaista / Ryhdy ystäväksi, tule kurssillemme!
« : 12.08.14 - klo:09:04 »
Ilmoittaudu kotisivuillamme tai sähköpostilla!

19
Mitä kuuluu 90-vuotiaalle Keravalle tänään?  Tervetuloa!

20
Tervetuloa!

21
Luentosarja koostuu seitsemästä luennoista, joista ensimmäinen pidetään 1.9. klo 13 Sinisessä Salissa. Luennoitsijana Marjo Kaukinen, kahvila avoinna!

22
Voit ilmoittautua suoraan myös kotisivuillamme olevassa linkissä!

23
Ajankohtaista / RUNSAIN MITOIN AIKAA? ALA YSTÄVÄKSI!
« : 05.08.14 - klo:11:50 »
Kesän jälkeen on monen ihmisen elämässä edessä valitettava paluu kalenterin ja kellon pariin. Se saattaa nostattaa kysymyksiä siitä, mihin aikani käytän ja onko minulla aikaa ylipäänsä käytettävissä runsaasti vai vähän? Aika on oikullista ja arvokasta ja paljon vaikeammin mitattavaa kuin raha. Jokaisen ihmisen hetki, jonka hän antaa pois itseltään ja käyttää jonkun toisen ihmisen hyväksi, on se mittaamattoman arvokas lahja.

Jos kuulut niihin onnekkaisiin, joilla aikaa on yltäkylläisesti, saattaisi vapaaehtoistyö olla juuri sinua varten. Tai jos löydät ylimääräistä vain tunnin tai pari, sekin on hyvä ja riittävä hetki.

Siksipä Talkoorengas järjestääkin syyskuun aikana neljänä päivänä neljän tunnin kurssin, jonka aikana voi miettiä vapaaehtoistyön aloittamiseen liittyviä kysymyksiä, pohtia omaa tapaansa toimia vapaaehtoisena ja saada siihen koulutusta. Kurssi järjestetään yhteistyössä SPR:n, Hopeahovin ja Helmiinan ja Keravan kotihoidon kanssa. Kurssi alkaa tiistaina 9.9. ja kokoontuu seuraavan kerran 16.9. sekä vielä 23.9. ja 30.9. kello 12–16 Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa, Aleksis Kiven tie 19, Kerava. Kurssi on täysin maksuton. Lisätietoja kurssista saa osoitteesta avunvalitys@talkoorengas.fi tai soittamalla numeroon (09) 242 5106. Kurssille tulisi ilmoittautua viimeistään 5.9.2014 mennessä samaan puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen. Tervetuloa!

24
Perinteisiin kuuluu, että Talkoorenkaan sairaalavapaaehtoiset järjestävät terveyskeskuksessa osastoilla 1 ja 2 sekä tänä vuonna myös Helmiinan potilaille kevätjuhlan. Ohjelmassa oli Eija Karin runonlausuntaa sekä ILONA kuoron laulua. Tänä vuonna halusimme myös juhlistaa ruusulla ja onnittelulaululla jokaista vuonna 1924 syntynyttä potilasta...onnea onnea onnea vaan kaikille 90 vuotiaille <3

25
Ajankohtaista / TAIDE KUULUU SEINILLE
« : 21.05.14 - klo:14:21 »
                                                                   
Galleria Orlow on pieni ja sympaattinen taiteelle varattu tila Vapaaehtoisen Hyvinvointityön Keskuksen Sinisessä Salissa. Koska talo on jatkuvasti täynnä toimintaa, gallerian seinille ripustetut taulut ovat viikoittain kymmenien, parhaimmillaan satojen silmäparien ilona. Pitkin kevätkautta galleriassa on järjestetty useiden taiteilijoiden yksityisnäyttelyitä ja tällä hetkellä seinillä on talon oman kuvataideryhmän kevätnäyttely vielä 10.6 asti.
   Taiteilijoille tila on ilmainen, joten se on loistava matalan kynnyksen mahdollisuus saada taidettaan esille. Talkoorengas tiedottaa näyttelyistä samaan tapaan kuin muustakin talon toiminnasta.  Mahdollisesta myynnistä kukin taiteilija vastaa itse.
   Jos siis etsit paikkaa, jossa tuoda esiin maalauksiasi, valokuviasi tai millä muulla tekniikalla tahansa tehtyä taidettasi, ota rohkeasti yhteyttä Talkoorenkaan sihteeriin sihteeri@ talkoorengas.fi tai puhelimitse 09-2426364. Syksyn ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan, joten nyt on juuri oikea aika varata oma näyttelyaika.
   Jos taas taiteesi on siinä vaiheessa, että taulut ovat toistaiseksi maalamatta, tule katsastamaan kuvataideryhmän kevätnäyttely. Ryhmät pyörähtävät käyntiin taas syksyllä ja silloin niihin on hyvä liittyä myös uutena jäsenenä. Kuvataideryhmän ohjaajana toimii Aleksandr Hazanov, jolla oli itselläänkin galleriassa yksityisnäyttely vuodenvaihteessa. VAPAAEHTOISEN HYVINVOINTITYÖN KESKUS, Aleksis Kiven tie 19, KERAVA. www.talkoorengas.fi. Tervetuloa!

26
Tuore Talkoorenkaan tiedotuslehti on jo ilmestynyt nettiin!!

27
Ihminen lähtee mukaan vapaaehtoistyöhön usein auttamishalusta. Vapaaehtoistyö on myös mahdollisuus täyttää päivänsä merkityksellisellä tekemisellä. Se on ihmisten väliseen vuorovaikutukseen perustuvaa voittoa tavoittelematonta toimintaa, jossa nykyaikana vallitsevat kiire ja tehokkuusajattelu ovat luvallista – jopa välttämätöntä – unohtaa.

Vapaaehtoistyön on tarkoitus antaa voimavaroja myös tekijälleen, ja tutkimusten mukaan vapaaehtoistoimijat ovatkin keskimäärin muuta väestöä onnellisempia ja terveempiä.  Ikääntyvien määrän noustessa myös mielenkiinto kansalais- ja vapaaehtoistoimintaan osallistumista kohtaan on kasvanut. Monissa tutkimuksissa on todettu, että erilaisilla aktiviteeteilla - toiminnalla ja tekemisellä - on myönteinen vaikutus ihmisten, myös eläkeikäisten terveyteen ja hyvinvointiin. Aktiivisuus osallistumisena ja tekemisenä on yksi onnistuneen, hyvän vanhenemisen ulottuvuuksista. Järjestöt ovat ensiarvoisen tärkeässä asemassa ja ovatkin monelle se ainoa keino pysytellä mukana yhteiskunnan menossa.

Keravalla toimivan Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen, www.talkoorengas.fi, kevään perinteisiin kuuluu muistaa ja antaa tunnustusta Talkoorenkaassa toimiville vapaaehtoisille. Huolenpito ja välittäminen vapaaehtoisista on ensisijaisen tärkeää, ovathan vapaaehtoiset sitoutuneet pitkäjänteiseen auttamistyöhön koko sydämellään. Avunvälityskeskuksen rekisterissä on tällä hetkellä aktiivisia vapaaehtoisia jo yli 200. Yhteensä vapaaehtoiset tekivät viime vuonna yli 9500 työtuntia. Vanhustyötä tehtiin myös yhteistyössä palvelukeskusten kanssa.  Kiitokseksi työpanoksesta ja mukana olosta pyrimme järjestämään heille erilaisia yhteisiä retkiä ja virkistystilaisuuksia, tarjoten näin mahdollisuutta yhdessäoloon ja kokemusten vaihtoon muiden vapaaehtoisten kanssa. Hyvinvointiakatemian kurssien, ryhmien ja luentojen vetäjät toimivat myös vapaaehtoisina. Vuosittain tilastoimme Hyvinvointiakatemian luennoilla sekä harrastustoiminnassa kävijöitä ja osallistujia. Vuonna 2013 kävijöitä oli yli 14 000. Näistä ei ohjatuissa toiminnoissa kävijöitä oli noin 3000 henkilöä.

Tänä vuonna ”Kevätpäiviä” vietetään Rusutjärven rannalla tiistaina 27.5.2014, jolloin on ohjelmassa mukavaa yhdessä oloa, kahvittelua ym. ohjelmaa. Yhtenä ohjelmanumerona ovat vapaaehtoisille jaettavat tunnustukset. Tänä keväänä kiitosta ja tunnustusta jaetaan seuraaville henkilöille: Kai Aholainen, Kirsti Helander, Jarmo Kivijärvi, Ritva Pappinen, Aaro Raudaskoski, Marja Ravander, Raija Timonen ja Ismo Vainio. Viisi vuotta vapaaehtoisena ovat toimineet seuraavat henkilöt: Kaija Heikkinen, Jorma Kauko, Tuula Karvonen, Pirkko Kumpulainen, Raili Löytty, Pirjo Malkki, Pirkko Malkki, Aila Painilainen, Hilkka Pulkkinen, Ismo Terenius, Pentti Tolvanen ja Lea Vihervä.

Kymmenen vuotta ovat jo uurastaneet Birgitta Jokivirta, Katri Juvanen ja Taina Mäkinen.  Kunniakkaat 15 vuotta Talkoorenkaan vapaaehtoisena ovat olleet Pirjo Paakkari, Bertta Saarenpää ja Eila Tallus.
 
Sitoutuneisuus vapaaehtoistyöhön näkyy Keravalla siinä, että yli 20 vuotta Talkoorenkaan toiminnassa mukana olleita on jo seitsemän henkilöä: Sulo Aho, Anneli Aulanko, Jorma Kaatrasalo, Eeva Lahnamaa, Outi Leinimaa, Aira Parviainen ja Tuula Vättö. Haluamme muistaa myös Eero Annalaa, joka on toiminut vuosia sairaalavapaaehtoisten työnohjaajana sekä Kirsi Muuria, joka on kuunnellut vapaaehtoisiamme herkällä korvalla!

Toimintamme on huomattavasti laajentunut ja ennen kaikkea monipuolistunut viime vuosien aikana. Vuosien mittaan hankittu laaja kokemus ja vapaaehtoistoimintaan liittyvä asiantuntijuus ovat herättäneet kiinnostusta useissa tahoissa. Kokeilemme uusia toimintamuotoja, joita mukaan tulevat ihmiset ja eri yhteistyökumppanit haluavat toteuttaa.  Seuraamme mitä paikallistasolla ja maailmalla tapahtuu ja tarvittaessa olemme valmiita kehittämään, jatkamaan tai sitten muuttamaan suuntaa.

Yhä useampi huomaa jollakin tapaa olevansa mukana toiminnassamme tai tekevänsä yhteistyötä Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen kanssa. Olemme saaneet ilahduttavasti uusia yhteydenottoja suoraan alansa asiantuntijoilta halusta tulla mm. luennoitsijoiksi tilaisuuksiimme. Auttaminen, tukeminen ja arjessa mukanaolo ovat Talkoorenkaan tärkeimpiä tehtäviä. Vapaaehtoisemme koostuvat hyvin monesta ja erilaisesta toimijasta. Se tekeekin heistä erityisen vahvan ja tehokkaan joukon, jossa jokainen on yhtä arvokas ja tärkeä. Yhteistä heille on välittäminen ja auttamisen halu.
Oletko sinä löytänyt jo meidät?

28
Tiistaina 29.4. klo 10-14 eteenpäin tai niin kauan kun riittää, keskiviikkona myymme Keravan Prisman edessä klo 9.30 lähtien, niin kauan kun riittää :)

29

Talkoorenkaan  ensimmäinen, mutta toivottavasti perinteeksi muodostuva joululounas tarjosi mahdollisuuden tällaiseen yhdessäoloon torstaina  joulukuun 12 päivänä kymmenestä alkaen Talkoorenkaan tiloissa.
 Joululounaalla oli mahdollisuus paitsi nauttia hyvästä ruuasta sekä jouluisesta ohjelmasta, myös vaihtaa kuulumisia pöytätovereiden kanssa.
Idean emäntä Tarja Tuomi ja muu talon henkilökunta olivat heränneet jo kukonlaulun aikaan keittämään ja paistamaan talon keittiössä, jotta kaikki olisi valmista vieraiden tulla. Tarjolla olikin kokonainen perinteinen jouluateria karjalanpiirakoineen kaikkineen.
Vieraita saapuikin runsain mitoin - yhteensä kuutisenkymmentä. Puheensorinasta päätellen moni tunsikin toisensa entuudestaan - tarvitaan vain lisää mahdollisuuksia tavata ja niitähän talo aktiviteetteineen tarjoaa.
 Lähde ry:n puheenjohtaja Markku Holopainen toivotti vieraat tervetulleeksi, Due Elasta esitti  haitarilla säestettyä joulumusiikkia ja  Raimo Muurinen luki otteita Mika Waltarin teoksista. Jokainen vieraista sai kotiin viemiseksi myös pienen lahjan ja onnekkain myös arvonnassa palkintona olleen muhkean hedelmäkorin. Lahjakeräys kotona-asuville vanhuksille jatkuu yhä ja paketteja kertyikin jälleen arkkuun.
 Joululounaan tarjoaminen ei olisi mahdollista ilman lahjoittajien apua - ruokalahjoitusten takana ovat Savion Oregano, Lahja Havansi/ Karjala-seura, Tuko, Fazer, Marja Tammilehto, Tarja Tuomi sekä muutamia yksittäisiä henkilölahjoittajia, jotka halusivat pysyä tuntemattomana.

30
Hyvän Olon Torilla lauantaina 12.10. klo 10-14 on tarjolla seuraavia hoitoja. Voit varata jo nyt oman aikasi toimistolta, puh. 09-294 0930 ja näin varmistaa pääsyn haluamaasi hoitoon.

Ansa Ainasoja/Hoitohuone Alyssa:
Shiatsu-hieronta 15 min / 7 euroa

Pirjo Paakkari:
Niska-hartiahieronta 30 min / 8 eur

Susa Heini:
Ripsien värjäys, kulmien muotoilu + värjäys 10 eur

Anitta Takalo:
Kasvohoito sis. puhdistus, kuorinta, 20 min / 25 euroa naamio, voide

Sivuja: 1 [2] 3 4 5