Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Toiminnanjohtaja

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7
17
Ajankohtaista / Talkoorenkaan vapaaehtoisille tunnustusta
« : 28.05.15 - klo:13:16 »

Ihminen lähtee mukaan vapaaehtoistyöhön usein auttamishalusta. Vapaaehtoistyö on myös mahdollisuus täyttää päivänsä merkityksellisellä tekemisellä. Se on ihmisten väliseen vuorovaikutukseen perustuvaa voittoa tavoittelematonta toimintaa, jossa nykyaikana vallitsevat kiire ja tehokkuusajattelu ovat luvallista – jopa välttämätöntä – unohtaa.

Talkoorenkaan kevään perinteisiin kuuluu muistaa ja antaa tunnustusta Talkoorenkaassa toimiville vapaaehtoisille. Huolenpito ja välittäminen vapaaehtoisista ovat ensisijaisen tärkeää, ovathan vapaaehtoiset sitoutuneet pitkäjänteiseen auttamistyöhön koko sydämellään. Avunvälityskeskuksen rekisterissä on tällä hetkellä aktiivisia vapaaehtoisia jo yli 200. Yhteensä vapaaehtoiset tekivät viime vuonna yli 10800 työtuntia. Vanhustyötä tehtiin myös yhteistyössä palvelukeskusten kanssa.
Hyvinvointiakatemian kurssien, ryhmien ja luentojen vetäjät toimivat myös vapaaehtoisina. Vuosittain tilastoimme Hyvinvointiakatemian luennoilla sekä harrastustoiminnassa kävijöitä ja osallistujia. Vuonna 2014 kävijöitä oli yli 11 000. Näistä ei ohjatuissa toiminnoissa kävijöitä oli noin 3500 henkilöä.

Tänä vuonna ”Kevätpäiviä” vietettiin Rusutjärven rannalla keskiviikkona 27.5.2015, jolloin on ohjelmassa mukavaa yhdessä oloa, kahvittelua ym. ohjelmaa. Yhtenä ohjelmanumerona ovat vapaaehtoisille jaettavat tunnustukset.

Tänä keväänä kiitosta ja tunnustusta jaetaan seuraaville henkilöille, viisi vuotta vapaaehtoisena ovat toimineet seuraavat henkilöt: Kai Aholainen, Helena Haikara, Aleksandr Hazanov, Seija Härkönen, Jorma Tappola ja Anneli Yrjänheikki.
Kymmenen vuotta ovat jo uurastaneet Marja-Leena Kaatrasalo, Timo Leppänen ja Aaro Raudaskoski. Kunniakkaat 15 vuotta Talkoorenkaan vapaaehtoisena ovat olleet Juhani Mäkinen ja Anneli Silvander.
Sitoutuneisuus vapaaehtoistyöhön näkyy Keravalla siinä, että yli 20 vuotta Talkoorenkaan toiminnassa mukana olleita ovat Markku Holopainen sekä Sirkka Johansson. Haluamme muistaa Eero Annalaa, joka on toiminut vuosia sairaalavapaaehtoisten työnohjaajana sekä Kirsi Muuria, joka toimii terapeuttisena työnohjaajana kaikille Talkoorenkaan vapaaehtoisille!

Vapaaehtoisemme koostuvat hyvin monesta ja erilaisesta toimijasta. Se tekeekin heistä erityisen vahvan ja tehokkaan joukon, jossa jokainen on yhtä arvokas ja tärkeä. Yhteistä heille on välittäminen ja auttamisen halu. Oletko sinä löytänyt jo meidät?

18
Ilmoittautumisiaotetaan vastaan!

20
Ajankohtaista / SINISESSÄ SALISSA RISTITTIIN KISSA
« : 16.03.15 - klo:13:05 »
”Kissanristiäisillä” on totuttu tarkoittamaan mahdollisimman mitätöntä tapahtumaa, joka kuitenkin antaa tekosyyn juhlaan. Malla Neuvonen järjesti Talkoorenkaassa taiteilijatapaamiseen näyttelynsä kunniaksi
ja päätti aivan itse kutsua tapahtumaa kissanrististiäisiksi, sillä juhlinnan aiheena oli todella hänen rautalangasta muovailemansa kissaa esittävän pienoisveistoksen nimeäminen ja kastaminen.

Osallistujat saivat kirjoittaa kissalle nimiehdotuksia paperilapuille ja kissa itse seisoi vastaanottavaisen näköisenä pöydälle. Se on selvästi löytökissa vailla kotia ja nimeä ja nimeäminen vasta tekee siitä näkyvän kissahenkilön. Juuri sellaisista kissoista Malla Neuvosella on vuosien kokemus, sillä kaikki hänen kissansa ovat päätyneet hänen luokseen samalla tavoin – ne ovat ensin olleet nimettömiä ja hylättyjä
löytökissoja, jotka hän on pyydystänyt, nimennyt ja vienyt kotiinsa.

Näyttely ”kissan elämää” kertoo näiden kissojen elämästä kuvin ja sanoin, sillä Malla Neuvosen aihe on pysynyt samana lapsesta lähtien. Koska ristittävässä kissassa oli selvää kujakatin hahmoa ja siihen
liittyvää arvokkuutta, se sai nimiehdotuksia Buffalo Billistä Urkkiin. Lopulliseksi nimeksi tuli lopulta Kunkku.
Kissanristiäisiin tuli yllätyskäänne, kun paikalle pyrähti yläkerran ”nyhjää tyhjästä”-ryhmästä parvi tyttöjä, jotka improvisoivat juhlaan esityksen. Kun oli ensin nähty huimaavia spagaateja ja voltteja ja
seurattu henkeä pidättäen niitä, tytöt tekivät samat voltit vielä yhdellä kädellä. 

Jos siis jatkossa ihmettelette, miksi Talkoorenkaassa vain nyhjätään tyhjästä ja vietetään kaiken maailman kissanristiäisiä – kannattaa tulla katsastamaan, miten aivan ilmasta ja ilman sen suurempaa syytä saadaan aikaiseksi keväänaloitusjuhlat.

Näyttely on katsottavissa maaliskuun ajan Talkoorenkaan Sinisessä Salissa aina niinä aikoina, kun siellä ei ole harrastuspiirejä. Värikkäät tekstiilit todella houkuttelevat alkavan kevään valoa saliin.

21
23.3. klo 13 Hopeahovissa, tervetuloa mukaan!

22
Ajankohtaista / In memoriam
« : 23.02.15 - klo:09:01 »
Sosiaalineuvos, Talkoorenkaan perustajajäsen Sulo Aho menehtyi äkillisen sairauden murtamana 9.2.2015

23
Ajankohtaista / Villi ja vapaaehtoinen?
« : 26.01.15 - klo:12:29 »
Minkälaisia asioita sinä teet vapaaehtoisesti? Kuinka paljon elämässäsi on asioita, joita vaan on pakko tehdä? Kuinka usein vastaat, että ”ei ole paljon vaihtoehtoja”, kun joku kysyy, että miksi toimit niin kuin toimit? Entä minkälaisia asioita olisit valmis tekemään vapaaehtoisesti, pelkästään tehtävän itsensä vuoksi? Mikä olisi sinusta niin mielekästä, että saisit siitä iloa sinänsä, vaikka se ei toisi mainetta, bonuksia, pokaaleja tai kunniamerkkejä?

Talkoorengas järjestää helmikuussa vapaaehtoiskurssin, jolla näitä kysymyksiä voi kysyä paitsi itseltään, myös pohtia yhdessä muiden kurssille tulijoiden kanssa. Kurssi järjestetään yhteistyössä SPR:n, Hopeahovin ja Helmiinan, Keravan kotihoidon sekä terveyskeskuksen fysioterapian kanssa. Kurssi ei velvoita ryhtymään vapaaehtoistyöhön, mutta antaa mahdollisuuden toimia Talkoorenkaan vapaaehtoisena. Kurssi järjestetään vain kerran kevään aikana, joten kannattaa varmistaa paikkansa sinne pian ilmoittautumalla viimeistään 20.2. mennessä joko osoitteeseen avunvalitys@talkoorengas.fi tai puhelinnumeroon 045-8799666. Näistä paikoista saa myös lisätietoa, jos kurssista jäi jotakin kysyttävää.

Vapaaehtoistyötä jokainen saa tehdä täysin omana itsenään, omalla persoonallaan. Siinä voi myös käyttää omia taitojaan, mutta mitään erityistaitoja ei toisaalta edellytetä. Tärkeintä on, että vapaaehtoisella on hetki aikaa annettavana toiselle ihmiselle. Vapaaehtoistyön kurssilla on mahdollisuus miettiä, mitkä auttamisen muodot olisivat eniten juuri sinun sydäntäsi lähellä. Juuri nyt on pulaa innokkaista varamummoista ja  -vaareista, joten jos tunnet kutsumusta olla ylimääräisenä sylinä perheessä, josta isovanhemmat puuttuvat tai asuvat toisella paikkakunnalla, ota ihmeessä yhteyttä. Varamummot ja vaarit kokoontuvat Talkoorenkaan tiloissa keskiviikkoisin 21.1, 25.2, 25.3, 29.4 ja 20.5 kello 17.30- 19.00. Näissä tapaamisissa kahvitellaan ja leikitään ja perheillä, jotka toivovat varamummoa tai vaaria on mahdollista tutustua varamummoksi tai -vaariksi haluaviin paineettomassa ja rennossa ilmapiirissä ja kokeilla, keiden kemiat kohtaavat.

Vapaaehtoiseksi voi tulla vain vähäksi aikaa, jos juuri tämä elämäntilanne tuntuu tarjoavan ylimääräistä aikaa. Yhtä hyvin siitä voi tulla pitkäaikainen osa elämää, suorastaan elämäntapa. Talkoorenkaan vapaaehtoisilla on oma yhteisönsä, joka tarjoaa vertaistukea pulmatilanteissa. Vapaaehtoisille järjestetään myös työnohjausta, jossa ongelmatilanteita voidaan ratkaista ammattimaisesti. Suurena voimavarojen antajana Talkoorenkaan yhteydessä on myös Hyvinvointiakatemia, jossa on mahdollista ladata omia akkujaan harrastamalla, rentoutumalla ja tutustumalla ihmisiin. Näin vapaaehtoiset toivottavasti huolehtivat omasta jaksamisestaan, jotta muillekin riittää tästä energiasta ammennettavaa. Toivottavasti siis nähdään vapaaehtoistyön merkeissä VAPAAEHTOISEN HYVINVOINTITYÖN KESKUKSESSA, osoitteessa Aleksis Kiven tie 19, KERAVA.

24
Tiistaina 10.2. klo 18 Sinisessä Salissa.

25
Ajankohtaista / AKTIIVIVUODEN ALKU
« : 09.01.15 - klo:09:06 »

Uuden vuoden liikuntalupausten ei tarvitse olla lupauksia itsensä rääkkäämisestä, vaan ennemminkin sellaisten lajien löytämisestä, jotka tuottavat iloa ja energiaa. Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus Keravalla on hyvä paikka kokeilla maksutta erilaisia lajeja ja etsiä rauhassa, mikä ryhmistä voisi tuntua sillä tavoin omalta, että jäisi pysyväksi tavaksi koko vuodeksi.
   Aina maanantaisin Hyvinvointiakatemiassa jumpataan Irmeli Tallqvistin opastuksella. Ryhmä aloittaa 19.tammikuuta aina kello 10.30 – 11.30 Sinisessä Salissa. Tunnille on hyvä ottaa mukaan oma alusta ja vaaleapohjaiset tossut tai villasukat. Luvassa on kevyttä, helppoa ja kiinteyttävää jumppaa.
Keskiviikkoisin Sinisessä Salissa voi harjoittaa 4.2. alkaen klo 15–16.30 Mindfulnessia, jossa kehitetään omia tietoisen läsnäolon taitoja sekä stressinhallinnan että rentoutumisen kykyjä. Toinen keskiviikon ryhmä aloittaa samana päivänä klo 17–17.45, jolloin syvärentoudutaan tasapainottavassa sointumaisemassa erilaisten symbaalien ja muiden luonnollisten soittimien äänillä. Syvärentoutus 5 e/ kerta tai 40 e/ 10 kertaa. Olethan paikalla 10 min ennen väljissä vaatteissa. Molempien ryhmien ohjaajana psykologi, Mindfulness-ohjaaja Kylli Mirell. Ilmoittautumiset toimistoon 2.2. mennessä.
   Torstaisin voi kokeilla luovaa tanssia aina 29. tammikuuta alkaen kello 12–13. Ryhmä ei vaadi aikaisempaa tanssikokemusta ja sitä vetää Anja Salo. Toinen torstaisin toimiva ryhmä on Asahi-terveysliikunta, joka aloittaa 15.1. Sinisessä Salissa. Asahi Health-liikuntamenetelmän tavoitteena on yksinkertaisesti parempi elämänlaatu. Asahin tarkoituksena on olla sekä terveyttä ylläpitävä, että jo syntyneitä ongelmia hoitava harjoitus. Menetelmä sopii virkistävän ja rentouttavan vaikutuksensa ansiosta jokaiselle. Myös henkilöt, jotka eivät ole aikaisemmin lainkaan harrastaneet liikuntaa, pääsevät helposti mukaan, koska liikkeet ovat riittävän yksinkertaisia. Myöskään ylipaino ei ole Asahi-harjoituksen este ja muutoinkin Asahi sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille. Erityisen hyvin Asahi sopii stressin ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, sillä liikesarjat on suunniteltu niin, että se tasapainottaa mieltä ja rentouttaa kehoa. Asahi-tunneilla tarvitset vaatteet, joissa on hyvä liikkua, voit ottaa myös sisäkengät tai sukat tai olla paljain jaloin. Ohjaajana toimii Asahi, Qigong ja Taiji-ohjaaja Juha - Pekka Palonen. Ryhmään on ilmoittauduttava toimistoon 13.tammikuuta mennessä.   Myös perjantaille on tarjolla kaksi ryhmää. Kello 10.30–12 haetaan iloa joogasta aina alkaen 13.2. Myös tähän ryhmään on ilmoittauduttava toimistoon 27.1 mennessä, sillä mukaan mahtuu maksimissaan 20 osallistujaa. Ryhmää ohjaa Matti Väänänen. Heti perään kello 12.30–13.30 alkaa myös tuolijumppa aina 16.tammikuuta alkaen. Ryhmässä harrastetaan mukavaa, kaikille sopivaa liikuntaa Bertta Saarenpään johdolla.
   Vielä sunnuntaisin on mahdollista tulla Asahiin, jos torstaina ei pääse tai haluaa toisen tunnin. Tunnin sisältö on silloin sama, mutta hinta on 3e/ kerta/ osallistuja. Ilmoittautumiset 15.tammikuuta mennessä toimistolle. Sydämellisesti tervetuloa aloittamaan aktiivivuotta! Ilmoittautumiset puhelinnumeroon (09) 2940930 tai toimisto@talkoorengas.fi.
VAPAAEHTOISEN HYVINVOINTITYÖN KESKUS, Aleksis Kiven tie 19, KERAVA. www.talkoorengas.fi

26
Talkoorenkaan jo perinteeksi tullut joululahjakeräys sai useita suurisydämisiä ihmisiä jälleen liikkeelle. Paketteja kertyi useita satoja, jotka kaikki jaetaan joulun alla. Lahjakeräys järjestettiin, jotta sekä kotona asuvat yksinäiset vanhukset että laitoksissa olevat saisivat tänäkin vuonna joulun luoksensa ja edes sen yhden paketin. Moni ikäihminen joutuu viettämään ehkä juhlista jaloimman yksin, ilman sukulaisia tai ilman ystäviä. Vielä ehtii osallistua eli vinkkinä teille, jotka tiedätte ehkä omassa naapurissanne olevan yksinäisiä vanhuksia, yllättäkää ja välittäkää. Talkoorengas kiittää kaikkia Teitä keräykseen osallistuneita ja toivottaa Rauhallista Joulua.

 


27
Ajankohtaista / JOULUN ILOA JA VALOA SAIRAALOIHIN
« : 03.12.14 - klo:12:11 »
Talkoorenkaan sairaalavapaaehtoiset tuovat perinteisesti Keravalla iloa ja valoa niille, jotka viettävät joulunaikaa vuodeosastoilla 1 ja 2 tai sitten Helmiinassa.
   Voileipiä oli ryhdytty päällystämään jo aamusta alkaen, sillä syöjiäkin oli yli kahdeksankymmentä ja he nielivät yhteensä kaksisataa voileipää. Voileivät oli pakattuna kahvikärryihin joiden kanssa oli helppo kiertää osastolta toiselle. Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen oman Kahvila Kaisankammarin lahjoittamat, emäntien valmistamat täytekakut maistuivat kaikille juhlijoille.  Myös kaikki mahdolliset pöydät oli haalittu kokoon, sillä myös potilaiden omaiset olivat tervetulleita juhlaan. Sairaalavapaaehtoisia oli paikalla seitsemäntoista niistä kaikkiaan kahdestakymmenestäkahdesta, jotka tätä työtä säännöllisesti tekevät, joten joulujuhlaan oli selvästi panostettu ja sitouduttu ja se koettiin tärkeäksi.
   Ohjelmapuolta oli monenlaista. Keravan mieslaulajien seniorikuoro esiintyi, kuten myös kansanmusiikkiyhtye Äkseröiset. Myös Lotta Pettinen muusikkoystävineen musisoi, instrumentteinaan sello ja viulu. Keravan lausujien Eija Kari lausui runoja ja lopuksi soitettiin vielä jouluaiheista musiikkia, joka oli sen verran tuttua, että muistisairaatkin tapailivat sanoja. Osastolla 2  Äkseröiset innoittivat yleisöä jopa rollaattoritanssiin ja mieskuoron esiintyessä potilaat yhtyivät kuorolauluun. Helmiinassa Lotta Pettinen ystävineen kirvoitti yleisössä ilon kyyneleitä.
   Joulukuun 12. päivä on luvassa toinenkin tapahtuma sairaalaosastoilla, kun taidepäiväkoti Konstin lapset tulevat vierailemaan osastoilla laulaen ja soittaen.
   Tällaiset tapahtumat eivät olisi millään mahdollisia ilman pitkään jatkunutta ja hyvää yhteistyötä sairaalan vakituisen henkilökunnan ja Talkoorenkaan sairaalavapaaehtoisten välillä ja sitä, että myös osaston henkilökunta panosti vapaaehtoisten järjestämään tempaukseen, joten sairaalavapaaehtoisten ohella kiitos tästä upeasta musiikkihetkestä kuuluu myös vakituiselle henkilökunnalle.

28
Jouluna on ihanaa miettiä läheisiään ja kuukausien jouluvalmistelujen huipennukseksi kokoontua yhteen ruokapöydän ääreen syömään hyvin sekä lepäämään ja rentoutumaan joulunpyhiksi.
   Mutta jouluilon kääntöpuoli on aina myös jonkinlainen pieni tulitikkutyttöhahmo, joka katselee toisten jouluviettoa ulkopuolelta. Se, että jouluna muistetaan läheisiä, ei tietenkään ole suunnattu ketään vastaan, mutta juuri koko kaupunkiin levittyvä jouluhumu ja yleinen jouluodotus saattaa nostaa kaikkein kipeimmin pintaan yksinäisyyden tunteita esimerkiksi yksinäisissä vanhuksissa, joilla läheisiä ei ole. Joulua vietetään niin monissa paikoissa, joista vaikkapa terveyskeskuksen vuodeosasto ei ole tunnelmaltaan niitä jouluisimpia.
   Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa on jo vuosia onnistuneesta laajennettu tätä ulossulkevaa läheisyyden piiriä ja muistettu joulukeräyksellä myös yksinäisiä vanhuksia. Nyt joululahjakeräys käynnistyy jälleen. Lahjakeräyksen myötä sekä kotona asuvat että terveyskeskuksessa ja Hopeahovissa olevat vanhukset voivat saada joulun luokseen ja ainakin sen yhden paketin joltakulta tuntemattomalta, joka on ajatellut heitä joulun alla. Voit myös lahjoittaa joulukortin, johon kirjoitat jouluterveiset tuntemattomalle vastaanottajalle, sillä kaunis ajatuskin lämmittää. Korttiin voi kirjoittaa mitä tahansa, mitä tahtoo lahjan saajalle sanoa tai vaikkapa kirjoittaa pienen runon, jos siltä tuntuu.
   Edellisten vuosien kokemuksella olemme laatineet suuntaa antavan toivelistan. Mieluisia lahjaideoita ovat esimerkiksi kiristämättömät ja konepestävät villasukat, käsineet, pipot, huivit, fleecepeitot, kampaustarvikkeet, suklaa, makeiset tai vaikkapa hyvin jalassa pysyvät tohvelit. Paketin päälle tulee merkitä, onko se tarkoitettu miehelle vai naiselle ja mahdollinen koko, jotta joulupukki löytää lahjalle sopivan saajan.
   Lahjoja voi toimittaa paketoituna 12.12 mennessä joko Talkoorenkaaseen, Aleksis Kiven tie 19 tai Vekaravinttiin, joka sijaitsee Keravan kävelykadulla, Kauppakaari 6:ssa. Vekaravintti on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 10–17, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12–18 ja lauantaisin klo 10–14. Jos keräys herättää lisäkysymyksiä, niihin vastaavat Talkoorenkaan nettisivut www.talkoorengas.fi tai puhelimitse toimisto numerossa (09)2940930.
   Levitetetään siis tänäkin jouluna lämpöä ympärillemme ja tuttujen lisäksi muistetaan myös tuntematonta, jotta kukaan ei jäisi joulun rauhasta ja välittämisestä ulkopuolelle ja osattomaksi!

29
HYVÄÄ OLOA KAAMOKSEN KESKELLÄ

Hyvinvointiakatemia järjestää lauantaina 11.10. kello 10 - 14 jo perinteeksi muodostuneen Hyvän Olon Torin, jonka aikana on mahdollista nauttia erilaisista hoidoista ja hemmotteluista. Torilla on mahdollista käydä esimerkiksi niska-hartiahieronnassa, kokeilla intialaista päähierontaa tai kasvohoitoa tai vaikkapa energiahoitoa. Myös kosmetologi tulee tekemään pikameikkejä ja laittamaan ripset ja kulmat kuntoon. Lisätiedot ja hinnat sekä ajanvaraukset Talkoorenkaan toimistosta, puh. 09-294 0930 tai toimisto@talkoorengas.fi.

Torilta löytyy myös tuote-esittelyjä ja tuotteita voi ostaa myös kotiin.Keravan kirjasto, Keski-Uudenmaan muistiyhdistys sekä Keravan sydänyhdistys esittelevät toimintaansa. Voit mittauttaa verenpaineesi, kolesterolisi tai verensokeriarvosi pientä maksua vastaan. Paikalliset yrittäjät esittelevät tuotteitaan ja antavat ilmaisia näytehoitoja.  Lisätietoa hoidoista, niiden tekijöistä ja hinnoista saa seuraamalla Hyvinvointiakatemian mainontaa ilmoitustauluilla, kotisivuilla tai facebook-sivuilla. Samoista paikoista löytyy myös yksityiskohtaisempi päivän ohjelma. Tervetuloa siis taltuttamaan kaamosta vaikka porukalla! Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus, Aleksis Kiven tie 19, Kerava.

30
Tervetuloa, vapaa pääsy ja kahvila avoinna!

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7