Tervetuloa vapaaehtoiseksi!

  • 0 Vastauksia
  • 4149 Lukukerrat
Tervetuloa vapaaehtoiseksi!
« : 03.02.16 - klo:11:30 »
Minkälaisia asioita sinä tekisit vapaaehtoisesti? Mikä olisi sinusta niin mielekästä tekemistä, että siitä saisi niin paljon iloa omaan elämäänsä, ettei edes miettisi palkankorotusta, mainetta, pokaaleja tai kunniamerkkejä?
Kuvittele itsesi keskelle elämän pyörrettä, näet sen tarttuvan milloin keneenkin ja kieputtavan mitä ihmeellisimmissä paikoissa ja tilanteissa. Kuvittele elämäsi, jossa suuri aalto olisi kerta kaikkiaan tempaissut sinut mukaansa kohti tuntematonta ja pitelisi sinua korkealla harjallaan. Kaikki, mihin tarttuisit, onnistuisi kuin personaltraineriksesi olisi pestautunut itse haltia. Huokailisit vain hymyssä suin, miten ikinä saatkaan aikasi riittämään kaikkeen siihen ihanaan, mitä vielä haluat kokea, nähdä, toteuttaa ja tehdä.
Talkoorenkaan vapaaehtoisena ajattelisit ehkäpä juuri näin. Voisit jatkaa aktiivista elämää, hakea haasteita, ehkä myös vaihtelua ja mahdollisuuksia älyllisen ja fyysisen kunnon ylläpitoon. Saisit runsaasti uusia ystäviä ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.
Haluammekin nyt herätellä ihmisiä toimimaan hyvän, paremman elämän puolesta, niin oman kuin naapurinkin. Vielä löytyy sellaista työtä ja sellaisia alueita, palveluja ja ihmisryhmiä, joiden kohdalla keskittäminen tai perinteinen yritystoiminta eivät ole ratkaisu. Vapaaehtoistyötä tehdään monissa eri paikoissa, monenlaisten ihmisten voimin ja parissa. Aina ei välttämättä tule edes ajatelleeksi, mikä kaikki toiminta on itse asiassa vapaaehtoistyötä ja miten suuri merkitys sillä on yhteiskunnassamme. Ehkä silloin, kun auttaisit jotakuta toista ja voisit luottaa siihen, että vastavuoroisesti myös sinua autetaan, kun sitä eniten tarvitset.
Missä näitä niin ihmeellisiä ihmisiä sitten löytyy? Mistä heidät on tehty ja miten he eroavat sinusta? Meillä Talkoorenkaassa heitä on tänä päivänä yli 200 ja vuosittain he tekevät reilusti yli 10 000 tuntia auttamistyötä eri toiminnoissa..mistä heidät on tehty? Eletyistä vuosista, iloista, suruista ja kokemuksista, erehdyksistä ja oivalluksista, heittäytymisestä ja itsensä likoonlaittamisesta, pippurista ja sokerista…tervetuloa ottamaan tarkemmin siitä selvää meille!
Kevään vapaaehtoistyön kurssi pidetään tiistaisin 1.3., 8.3., 15.3. ja 22.3. klo 12–16. Järjestämme vapaaehtoistyönkurssin yhteistyössä SPR:n, Hopeahovin ja Helmiinan, Keravan kotihoidon sekä terveyskeskuksen fysioterapian kanssa. Kurssi pidetään Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa, Aleksis kiven tie 19, Kerava. Kurssi on maksuton. Lisätiedustelut ja ilmoittautumiset 25.2.2016 mennessä avunvälitykseen, puh. 045-879 9666 tai avunvalitys@talkoorengas.fi.