Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Ajankohtaista / Tervetuloa Kevätmatineaan!
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 20.05.19 - klo:10:43 »

Sunnuntaina 26.5. klo 13 Talkoorenkaan Sinisessä Salissa nautitaan hyvästä seurasta, kahvitteluista sekä laulaja, lauluntekijä Leena Niemiahon Taidemuseo Sinkalle tekemien musikaalisten teosten ohella niihin liittyvistä kuvakollaaseista. Musiikillisella kierroksella esillä mm. Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelma, ”Kuvan kosketus”, Liisa Ihmemaassa, Naivismin pioneereja: ”Värikkään elämän rakastajat.”

Herkullisen ja hauskan lisän matineaan tuo Talkoorenkaan Kirjoittajaryhmä, jonka jäsenet esittävät omia tarinoitaan, runoja, dialogeja ja aforismeja… ja ohjelmassa myös tietokilpailu yleisölle!
Kahvilan ovet aukeavat klo 12.30. Vapaa pääsy! Yhteistyössä Talkoorenkaan ja Taidemuseo Sinkan kanssa
Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus, Aleksis Kiven tie 19, Kerava. www.talkoorengas.fi. Lisätietoja toimistosta 045-6129779.
2
Hyvinvointiakatemian kevät sisältää runsaasti erilaista ohjelmaa, opinto-ja harrastuspiirejä ja luentoja, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Liikuntaryhmät, kuvataide, musiikki ja kädentaitoryhmät, keskusteluryhmät, kielet sekä muut keskusteluryhmät aloittavat jo tammikuun kolmannella viikolla. Tietokilpailijat kokoontuvat mittelöimään keskiviikkoisin 30.1. alkaen klo 10 Siniseen Saliin tietäjämestaruudesta. Kirjallisuuspiirin ensimmäisestä luettavasta kirjasta Pajtim Statovic, Kissani Jugoslovia keskustellaan keskiviikkona 16.1. klo 14.30 Kahvila Kaisankammarissa.

Uutena toimintana aloitamme tarjoamalla treffejä, kuten esim. Kulttuuritreffit joka toinen maanantai ja Digitreffit keskiviikkoisin ja Taidetreffi-Iltamat. Treffeillä tapaa uusia samoista aiheista ja asioista kiinnostuneita tuttavuuksia ja suunnitellaan yhdessä tekemistä. Oman Muutoksen Polku aloittaa torstaina 24.1. klo 17-18.30 ja sinne voi ilmoittautua, vaikka heti. Mayaintiaanien pyhäkalenteri ja aikakäsitys aloittavat maanantaina 28.1. klo 17 Kabinetissa.

Maanantaina 28.1. klo 13.30-14.30 kurkistetaan lyhyesti Pinkki Pilvi ja villit vihannekset salaisuuksiin. Tavoitteena saada vapaaehtoisten voimin virkattua paikallisiin hoivalaitoksiin ja terveyskeskukseen omat toimintakorit. Voit ottaa mukaan jo omat koukut ja puikot! Sinkan Pinkki pilvi-näyttely avatuu Galleria Orlowissa 24.1. kestäen helmikuun loppuun!
Kevään muita luentoaiheita ovat mm. Pitkittynyt kipu, Aivojen terveys ja huolto, Ympäristöfoorumi, Luento syövän nykytilanteesta sekä paljon muuta. Suosittu Hyvän Olon Tori pystytetään tänäkin keväänä keskuksen tiloihin, samoin monen kävijän odotetuin kierrätystapahtuma Tuo tullessas, vie mennessäs, jossa tavarat vaihtavat maksutta omistajaansa.

Tarkemmat aikataulut sekä lisätietoja www.talkoorengas.fi tai voit noutaa myös oman kevään ohjelman Keravan kirjastosta, terveyskeskuksen ala-aulasta tai keskuksemme toimistosta tai kahvila Kaisankammari A
3
Talkoorenkaan perinteinen joululahjakeräys käynnistyy jälleen. Lahjakeräys järjestetään, jotta sekä kotona että laitoksissa, kuten terveyskeskuksessa ja Hopeahovissa ja muissa palvelukodeissa olevat vanhukset sekä muut yksinäiset saisivat tänäkin vuonna joulun luoksensa ja kenties ainakin yhden paketinkin.

Jo vuosia Talkoorenkaan vapaaehtoiset ja henkilökunta ovat levittäneet jouluiloa jouluaattona mm. terveyskeskuksen vuodeosastoilla. Edellisten vuosien kokemuksella olemme laatineet suuntaa antavan toivelistan, jolle kuuluvat mm. kiristämättömät ja konepestävät villasukat, huivit, fleecepeitot, kampaustarvikkeet, suklaa, makeiset, hyvin jalassa pysyvät tohvelit yms. Viime vuonna lahjoja jaettiin ennätysmäärä, liki 500. Kiitos siitä!

 

Voit toki lahjoittaa jotain aivan muutakin! Muistathan kuitenkin merkitä paketin päälle, mitä se sisältää, onko se tarkoitettu miehelle vai naiselle ja mahdollinen koko, jotta Joulupukki löytää lahjalle varmasti oikean saajan. Itsetehdyt joulukortit terveisineen ovat myös mieluisia ja päätyvätkin usein koristamaan pöytää.

Lahjat voi toimittaa paketoituina 12.12. Talkoorenkaan Kahvila Kaisankammariin, Aleksis Kiven tie 19.  Vekaravinttiin voi myös viedä paketteja 12.12. asti (Vekaravintti sijaitsee Keravan kävelykadulla Kauppakaari 6:ssa, avoinna ma, ti, pe klo 10–17, ke ja to klo 12–18 sekä la klo 10–14) Lisätietoja www.talkoorengas.fi tai 045—612 9779.
4
Ajankohtaista / Kirjastoystäväpalvelu poistaa myös yksinäisyyttä!
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 05.04.18 - klo:09:25 »
Haluatko saada kirjaston kirjoja, äänikirjoja tai vaikka elokuvia kotiin ilman maksua? Keravalla toimivan Talkoorenkaan kirjastoystävät ovat toimineet linkkinä kirjaston ja asiakkaan välillä jo vuodesta 1995 ja toiminta jatkuu edelleenkin.  Moni Talkoorenkaan vapaaehtoinen on ehtinyt kantaa lukuisia kirjoja lukijoille näinä vuosina. He toimivat myös luku- ja keskustelukavereina, eli ystävänä käydessään asiakkaan luona.
Kirjastoystävien toiminta on Talkoorenkaan ja Keravan kaupunginkirjaston yhteinen palvelumuoto, jossa koulutetut vapaaehtoiset toimittavat kirjastopalveluita koteihin sekä Palvelukeskuksiin. Kotikirjasto-palvelu on tarkoitettu kaikille keravalaisille, jotka eivät korkean iän, sairauden tai vamman takia voi itse asioida kirjastossa.
Jos haluat kirjastoystävän apua, ota yhteys Talkoorenkaan Avunvälityksen puhelinpäivystykseen puh. 045-879 9666   klo 10-12 tai  avunvalitys@talkoorengas.fi. Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus, Aleksis Kiven tie 19, Kerava. www.talkoorengas.fi
5

Galleria Orlowissa on esillä keravalaisen kuvataideharrastaja Reetta Väätäisen maalauksia vuosien varrelta. Aikaa ensimmäisestä työstä ehti kulua 44 vuotta ennen kuin maalaukset päätyivät varastoista muidenkin kuin lähisukulaisten nähtäviksi. Näyttelyssä on esillä sekä öljy- että akvarellitöitä.
Reetta Väätäinen on asunut jokseenkin tuon kuvien ajan Keravalla.  Tällä hetkellä hän on jo eläkkeellä ja työnsä hän teki oppimateriaalejen parissa. Työhön liittyivät muun muassa kiehtovat ja innostavat keskustelut kuvataiteilijoiden kanssa kirjojen kuvituksista. Esimerkiksi alaluokkien matematiikka osoittautui oppianeeksi, jonka aihepiirit ja kuvitusmahdollisuuden olivat lähes rajattomat, vaikka mielikuva oppiaineesta onkin kovin kuvaton. Yhteisistä kuvaideoista taiteilijat loihtivat ihastuttavia yllätyksiä!
Piirtäminen ja kaikenlaiset käsityöt ovat olleet tärkeitä harrastuksia jo nuoruudesta. Neuleet ja vaatteet valmistuivat kotosalla, käsialakirjoitusta vaativia sivuoriginaaleja syntyi, mutta jotain vielä puuttui. Kuvien maalaaminen tauluiksi alkoi houkuttaa. Oppia oli saatava.
Harrastaminen työpäivien jälkeen oli lähes mahdotonta. Niinpä Reetta hankki keskittymistä vaativaa koulutusta loma-aikoina erilaisilla kesäkursseilla. Aluksi harjoittelu kohdistui vain öljyvärimaalaukseen, joka tuntui innostavalta, mutta osoittautui vähitellen muuhun elämään hankalasti sovellettavalta. Nopeampi akvarellitekniikka alkoi kiinnostaa tällä vuosituhannella. Opiskelupaikkoina Suomen kesän mainiot ympäristöt: Niittylahti, Suomenlinna, Joutseno, Valamo, Tuusula, Kauniainen ym. ovat jättäneet tauluihin maisemansa. Aiheina ovat olleet myös kasvit ja ihmiset.
Oman ilmaisun etsimisessä väliin on mahtunut kokeiluja kuvanveistosta ja muutamana kesänä myös kalligrafiaopiskelua. 
Kesäopintojen lisäksi Keravan opisto on tarjonnut eri vuosina hyvää koulutusta ja tarjoaa edelleen nyt eläkeaikaan, kun muun toiminnan paineet ovat helpottaneet.
Näyttely on auki arkisin (5.2. ─30.3.2018) Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen (Aleksis Kiven tie 19, Kerava) aukioloaikoina Sinisessä salissa. Jos salissa on toimintaa, sisään ei voi mennä, joten toimistosta kannattaa ennakkoon tiedustella pääsyä (045-6129779). Osa töistä on myynnissä, ja toimiston henkilökunta huolehtii ostoihin liittyvät asiat käteiskauppana. www.talkoorengas.fi
6
Ajankohtaista / Tarinatalo Tuutti avattu
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 20.10.17 - klo:13:16 »
Mikä?  ”Tuutti on täynnä elämää” sanotaan tunnuslaulun riimityksessä.
Keravalaisen Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen eli Talkoorenkaan harrastajakirjoittajille on kesän kynnyksellä avattu sähköisen verkon kautta toimiva julkaisu- ja keskustelukanava. Se on kokeiluvaiheessa ja kutsumme nyt yleisöä tutustumaan siihen.  Kaikenlainen palaute otetaan mielihyvin vastaan.  Asialla on Hyvinvointiakatemian kirjoittajaryhmä, joka edustaa osaa keskuksen monipuolisesta toiminnasta.

Miksi ja mitä?  Idea syntyi tarpeesta saada omille teksteille joku julkaisupaikka ja
Keskuksen johto näytti vihreää valoa. Teknisen toteutuksen hoitaa Talkoorenkaan oma webmaster. Tuutin yksinkertaisen formaatin pohjana on blogimainen alusta ja kanava toimii keskuksen verkkoportaalin yhteydessä. Tuutissa julkaistaan kirjoittajaryhmän sekä muiden keskuksen piirissä toimivien tekstejä. Niitä voi vapaasti lukea ja kommentoida kuka vaan.
Tuutti onkin samalla myös väylä tekstien jakamiseen iloksi sekä hyödyksi myös laajemmalle yleisölle. Sen kautta voi käydä myös keskustelua kirjoitusten aiheista. Hakuvalikosta löytyvät niin tarinamaiset kertomukset, kuin runot ja aforismitkin. Myös pakinoilla, kolumneilla, kirjeillä jne. on oma paikkansa. Matkakokemuksia on, ja jopa näytelmien kohtauksia tulossa.

Kenelle? Tarinatalo Tuutin runsaudesta riittää kiinnostavaa sisältöä monenlaisen kävijän tarpeeseen. Vertaislukijat saavat ideoita siihen, miten työstäisivät omia tarinoitaan. Nuorempi polvi tietoa isovanhempien ja omien vanhempiensa elämistä. Opiskelijat kokemustietoa esim. opinnäytetyöhön, tutkijat tietoa mitä kannattaisi tutkia. Tiedotusvälineet löytävät aineistoa senioriväen asioita käsitteleviin teemoihin. Haluavat ehkä myös julkaista Tarinatalon kirjoituksia. Kehittämishankkeiden vetäjät ja hoivatyön palvelut löytävät seniori-ikää lähestyvien ja sitä varttuneempien ihmisten kokemuksista, ajatuksista tietoa sekä ideoita omaan työhönsä.  Myös vapaaehtoistyön- ja järjestöväen toimijat saavat vinkkejä omaan toimintaansa. Kokemustarinoista poimituista, eri aikakausien tavoista, arvoista ja asenteista, leikeistä, hyödykkeistä ym. voi koota perinnetiedon sanastoa ja arkistoa. Sitä kehitellään myöhemmässä vaiheessa, jos löytyy rahoitusta.
Tarinatalo Tuutti, Suomi100 ja ARMAS -festivaali
Tuutti on toteutettu Suomi100 -juhlavuoden merkeissä ja se on mukana valtakunnallisessa
ARMAS -festivaalin ohjelmassa 1.10.-15.10.2017. Tuo uusi festivaali on seniori-ikää lähestyvien kulttuurin tekijöiden ja -kuluttajien tapahtuma, jossa juhlitaan myös ikääntyvien luovuutta.

Kommentteja voi kirjoittaa julkaistujen tekstien perään varatuille sivuille tai koko sivuston palautelomakkeeseen. Mielipiteensä voi myös ruksata tähtipisteytyksellä.
Tuutti löytyy verkosta nimellä googlettamalla tai osoitteesta www.talkoorengas.fi/tarinatalotuutti.

Lisätietoja ja yhteydenottopyyntöjä:
Marjasinikka Väänänen puh. 044-5900179, meili: ms.vaananen@storyway.fi
Talkoorengas puh. 045-6129779 klo 9-14, meili: toimisto@talkoorengas.fi
 
7
Ajankohtaista / Järjestöt lääkkeenä yksinäisyyteen!
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 16.01.17 - klo:14:27 »

Järjestötoimintaan mukaan vetää halu tutustua uusiin ihmisiin, mutta myös tarve olla avuksi muille sekä tarve saada mukavaa ja mielekästä tekemistä. Ja näitä osallistuminen myös tarjoaa, kertovat tuoreen RAY tukee -barometrin tulokset.
RAY tutki järjestötoimintaan osallistumisen motiiveja ja toiminnasta saatuja hyötyjä. Ensimmäistä kertaa toteutettuun RAY tukee -barometriin vastasi 1551 RAY:n avustusta saavan järjestön toimintaan osallistunutta.
Talkoorengas osallistui RAY tukee – barometrin aineistonkeruuseen, jossa selvitettiin matalan kynnyksen toimintaan osallistuneiden näkemyksiä.
Kyselyyn vastaajista 85 % vastasi tärkeimmäksi motiiviksi halun auttaa muita ihmisiä. Muita motiiveja olivat (n. 30 %) kertoi halun tutustua uusiin ihmisiin ja halu saada kivaa ja mielekästä tekemistä (n. 40 %). Yli 50 % vastaajista oli osallistunut 12 viime kuukauden aikana Talkoorenkaan toimintaan 1-3 kertaa viikossa, 25 % 1-3 kertaa kuukaudessa, loput enemmän tai vähemmän.
Osallistujien kokemat hyödyt järjestöjen toimintaan osallistumisesta vastasivat pitkälti heidän odotuksiaan. Muiden ihmisten auttaminen nousi tärkeimmäksi saaduksi hyödyksi n. 85 % ja kiva ja mielekäs tekeminen 50 %:lla vastaajista. Uusiin ihmisiin tutustuminen on koettu tärkeäksi 65 %. Vastaajista 20 % näki tärkeäksi myös toiminnasta saadun uuden tiedon ja uusien asioiden oppimisen. Tärkeäksi hyödyksi nousi myös toiminnan mukanaan tuoma ryhmään kuulumisen tunne sekä vaikuttamisen mahdollisuus.
Yli 40 prosenttia vastaajista myös arvioi, että he eivät olisi saaneet vastaavia hyötyjä mistään muusta toiminnasta.
Yhteensä Talkoorenkaan vapaaehtoiset tekevät vuosittain liki 12 000 auttamistuntia eri toiminnoissa. Avunvälityskeskuksen rekisterissä oli vuoden lopussa aktiivisia vapaaehtoisia yli 200, joista miesten osuus on liki 20 %.
Mikä RAY tukee –barometri on?
Se on RAY:n tilaama ja Ramboll Management Consultingin ja Taloustutkimuksen toteuttama kysely. Kysely kartoittaa RAY:n avustusta saavien järjestöjen toiminnassa mukana olevien avunsaajien ja vapaaehtoistyöntekijöiden toiminnasta saamia hyötyjä. 
Ensimmäisen barometrin toteutukseen osallistui 54 järjestöä, joista Talkoorengas oli yksi. Mukana oli erilaisia matalan kynnyksen osallistumispaikkoja, ylisukupolvista työtä ja sosiaalisia tukiverkostoja vahvistavia toimintoja, vapaaehtoistoimintaa, eri väestöryhmien yhteiskuntaan integroitumista ja vähemmistöjen asemaa vahvistavaa toimintaa, vertaistukiryhmiä ja muuta vertaistoimintaa sekä yleisesti syrjäytymistä ehkäiseviä hankkeita
Mitä muuta!
Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen toiminta vahvistaa ja lisää yhteisöllisyyttä Keravalla. Toimitilamme ovat päivittäin ahkerassa käytössä ja uusia yhteistyökuvioita ja auttamisen muotoja kehitellään tarvittaessa, tavoitteenamme on saada mukaan mahdollisimman monia eri tahojen toimijoita. Hyvinvointiakatemian luennoilla sekä harrastustoiminnassa kävijöitä ja osallistujia tilastoidaan vuosittain, kävijöitä on keskimäärin noin 10 000. Näistä, ei - ohjatuissa toiminnoissa kävijöitä reilu 3000 henkilöä. Lisätietoja www.talkoorengas.fi, meidät löytää myös Facebookista!8
Ajankohtaista / Tervetuloa meille vapaaehtoiseksi <3
« Uusin viesti kirjoittanut Toiminnanjohtaja 16.01.17 - klo:14:19 »
Minkälaisia asioita sinä tekisit vapaaehtoisesti? Mikä olisi sinusta niin mielekästä tekemistä, että siitä saisi niin paljon iloa omaan elämäänsä, ettei edes miettisi palkankorotusta, mainetta, pokaaleja tai kunniamerkkejä?
Haluamme nyt herätellä ihmisiä toimimaan hyvän elämän puolesta, niin oman kuin naapurinkin. Vapaaehtoistyötä tehdään monissa eri paikoissa, monenlaisten ihmisten voimin ja parissa. Aina ei välttämättä tule edes ajatelleeksi, mikä kaikki toiminta on itse asiassa vapaaehtoistyötä ja miten suuri merkitys sillä on yhteiskunnassamme.
Talkoorenkaassa vapaaehtoisia on tänä päivänä yli 200 ja vuosittain he tekevät reilusti yli 10 000 tuntia auttamistyötä eri toiminnoissa..mistä heidät on tehty? Eletyistä vuosista, iloista, suruista ja kokemuksista, erehdyksistä ja oivalluksista, heittäytymisestä ja itsensä likoonlaittamisesta. Tervetuloa ottamaan tarkemmin siitä selvää meille!
9
Ajankohtaista / Tilavaraukset nyt netissä!
« Uusin viesti kirjoittanut Atktuki 08.11.16 - klo:09:09 »
Heissan!

Nyt on mahdollista lähettää tilavarauspyyntöjä nettisivuiltamme, verkkoasiointisivulta.
http://www.talkoorengas.fi/verkkoasiointi.php

Jos lomakkeen käytössä tai toiminnassa ilmenee ongelmia ota yhteyttä pc- tukeen, pc-tuki@talkoorengas.fi

Hyvää talven alkua!
10
Ajankohtaista / Talkoorenkaan puhelinnumero muuttunut!
« Uusin viesti kirjoittanut Atktuki 10.08.16 - klo:11:47 »
Uusi numero on: 045 699 5850.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10