Talkoorenkaan vapaaehtoisille tunnustusta

  • 0 Vastauksia
  • 4184 Lukukerrat
Talkoorenkaan vapaaehtoisille tunnustusta
« : 28.05.15 - klo:13:16 »

Ihminen lähtee mukaan vapaaehtoistyöhön usein auttamishalusta. Vapaaehtoistyö on myös mahdollisuus täyttää päivänsä merkityksellisellä tekemisellä. Se on ihmisten väliseen vuorovaikutukseen perustuvaa voittoa tavoittelematonta toimintaa, jossa nykyaikana vallitsevat kiire ja tehokkuusajattelu ovat luvallista – jopa välttämätöntä – unohtaa.

Talkoorenkaan kevään perinteisiin kuuluu muistaa ja antaa tunnustusta Talkoorenkaassa toimiville vapaaehtoisille. Huolenpito ja välittäminen vapaaehtoisista ovat ensisijaisen tärkeää, ovathan vapaaehtoiset sitoutuneet pitkäjänteiseen auttamistyöhön koko sydämellään. Avunvälityskeskuksen rekisterissä on tällä hetkellä aktiivisia vapaaehtoisia jo yli 200. Yhteensä vapaaehtoiset tekivät viime vuonna yli 10800 työtuntia. Vanhustyötä tehtiin myös yhteistyössä palvelukeskusten kanssa.
Hyvinvointiakatemian kurssien, ryhmien ja luentojen vetäjät toimivat myös vapaaehtoisina. Vuosittain tilastoimme Hyvinvointiakatemian luennoilla sekä harrastustoiminnassa kävijöitä ja osallistujia. Vuonna 2014 kävijöitä oli yli 11 000. Näistä ei ohjatuissa toiminnoissa kävijöitä oli noin 3500 henkilöä.

Tänä vuonna ”Kevätpäiviä” vietettiin Rusutjärven rannalla keskiviikkona 27.5.2015, jolloin on ohjelmassa mukavaa yhdessä oloa, kahvittelua ym. ohjelmaa. Yhtenä ohjelmanumerona ovat vapaaehtoisille jaettavat tunnustukset.

Tänä keväänä kiitosta ja tunnustusta jaetaan seuraaville henkilöille, viisi vuotta vapaaehtoisena ovat toimineet seuraavat henkilöt: Kai Aholainen, Helena Haikara, Aleksandr Hazanov, Seija Härkönen, Jorma Tappola ja Anneli Yrjänheikki.
Kymmenen vuotta ovat jo uurastaneet Marja-Leena Kaatrasalo, Timo Leppänen ja Aaro Raudaskoski. Kunniakkaat 15 vuotta Talkoorenkaan vapaaehtoisena ovat olleet Juhani Mäkinen ja Anneli Silvander.
Sitoutuneisuus vapaaehtoistyöhön näkyy Keravalla siinä, että yli 20 vuotta Talkoorenkaan toiminnassa mukana olleita ovat Markku Holopainen sekä Sirkka Johansson. Haluamme muistaa Eero Annalaa, joka on toiminut vuosia sairaalavapaaehtoisten työnohjaajana sekä Kirsi Muuria, joka toimii terapeuttisena työnohjaajana kaikille Talkoorenkaan vapaaehtoisille!

Vapaaehtoisemme koostuvat hyvin monesta ja erilaisesta toimijasta. Se tekeekin heistä erityisen vahvan ja tehokkaan joukon, jossa jokainen on yhtä arvokas ja tärkeä. Yhteistä heille on välittäminen ja auttamisen halu. Oletko sinä löytänyt jo meidät?