Rakas harrastus, joka jättää jälkiä-Reetta Väätäisen näyttely helmi-maaliskuussa

  • 0 Vastauksia
  • 1715 Lukukerrat

Galleria Orlowissa on esillä keravalaisen kuvataideharrastaja Reetta Väätäisen maalauksia vuosien varrelta. Aikaa ensimmäisestä työstä ehti kulua 44 vuotta ennen kuin maalaukset päätyivät varastoista muidenkin kuin lähisukulaisten nähtäviksi. Näyttelyssä on esillä sekä öljy- että akvarellitöitä.
Reetta Väätäinen on asunut jokseenkin tuon kuvien ajan Keravalla.  Tällä hetkellä hän on jo eläkkeellä ja työnsä hän teki oppimateriaalejen parissa. Työhön liittyivät muun muassa kiehtovat ja innostavat keskustelut kuvataiteilijoiden kanssa kirjojen kuvituksista. Esimerkiksi alaluokkien matematiikka osoittautui oppianeeksi, jonka aihepiirit ja kuvitusmahdollisuuden olivat lähes rajattomat, vaikka mielikuva oppiaineesta onkin kovin kuvaton. Yhteisistä kuvaideoista taiteilijat loihtivat ihastuttavia yllätyksiä!
Piirtäminen ja kaikenlaiset käsityöt ovat olleet tärkeitä harrastuksia jo nuoruudesta. Neuleet ja vaatteet valmistuivat kotosalla, käsialakirjoitusta vaativia sivuoriginaaleja syntyi, mutta jotain vielä puuttui. Kuvien maalaaminen tauluiksi alkoi houkuttaa. Oppia oli saatava.
Harrastaminen työpäivien jälkeen oli lähes mahdotonta. Niinpä Reetta hankki keskittymistä vaativaa koulutusta loma-aikoina erilaisilla kesäkursseilla. Aluksi harjoittelu kohdistui vain öljyvärimaalaukseen, joka tuntui innostavalta, mutta osoittautui vähitellen muuhun elämään hankalasti sovellettavalta. Nopeampi akvarellitekniikka alkoi kiinnostaa tällä vuosituhannella. Opiskelupaikkoina Suomen kesän mainiot ympäristöt: Niittylahti, Suomenlinna, Joutseno, Valamo, Tuusula, Kauniainen ym. ovat jättäneet tauluihin maisemansa. Aiheina ovat olleet myös kasvit ja ihmiset.
Oman ilmaisun etsimisessä väliin on mahtunut kokeiluja kuvanveistosta ja muutamana kesänä myös kalligrafiaopiskelua. 
Kesäopintojen lisäksi Keravan opisto on tarjonnut eri vuosina hyvää koulutusta ja tarjoaa edelleen nyt eläkeaikaan, kun muun toiminnan paineet ovat helpottaneet.
Näyttely on auki arkisin (5.2. ─30.3.2018) Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen (Aleksis Kiven tie 19, Kerava) aukioloaikoina Sinisessä salissa. Jos salissa on toimintaa, sisään ei voi mennä, joten toimistosta kannattaa ennakkoon tiedustella pääsyä (045-6129779). Osa töistä on myynnissä, ja toimiston henkilökunta huolehtii ostoihin liittyvät asiat käteiskauppana. www.talkoorengas.fi